St. Etienne/www.asse.fr/
St. Etienne/www.asse.fr/

Mateo Pavlović napustio Rijeku i vratio se u Francusku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.02.23. | 11:19

Na Rujevici je proveo nešto više od pola godine

Bombastično je prošlog ljeta odzvonio dolazak Matea Pavlovića u Rijeku. Ovaj gotovo dva metra visoki stoper prije 10 godina se, s 23 na leđima, otisnuo iz NK Zagreba u inozemstvo. Tada je u transferu teškom 1.28 milijuna eura prešao u Werder iz Bremena za čiju je seniorsku momčad u tri i pol godine upisao tek četiri nastupa. Najviše vremena proveo je na posudbi u Ferencvarosu prije nego što je 2016. prešao u francuski Angers u kojem je proveo punih pet sezona.

U 109 utakmica za Crno-bijele zabio je za stopera respektabilnih šest pogodaka uz tri asistencije, etablirao se kao jedan od pouzdanijih stopera Ligue 1, a posljednju godinu prije povratka u Hrvatsku proveo je u redovima Amiensa, francuskog drugoligaša.

Na Rujevicu je stigao kao igrač s 'imenom i prezimenom', očekivalo se da će s Matejom Mitrovićem, Antonom Krešićem i Nikokom Galešićem činiti jednu od najboljih stoperskih linija lige. Međutim, Mitrović se ozlijedio, ispao iz konkurencije za prvi dio sezone, a Pavlović se, jednostavno, nije najbolje snašao, kao i ostatak Riječke družine koja je prvi dio sezone završila pri dnu prvenstvene ljetsvice.

Odigrao je ukupno 15 utakmica u prvom dijelu sezone, a Sergej Jakirović nije ga uvrsti u kadar za prva dva proljetna kola u kojima je Rijeka izborila remi u Gradskom vrtu (1:1) i pobjedu kod Šibenika (2:1).

Bilo je jasno da će Pavlović ovaj prijelazni rok napustiti Rujevicu, a to se i dogodilo na posljednji dan zimskog prijelaznog roka u Ligama petice. Pavlović se, naime, nakon polu-godišnjeg odsustva vratio u Francusku. Jučer je potpisao za jedan od najtrofejnijih francuskih klubova St. Etienne koji proživljava iznimno teške dane i nalazi se na pretposljednjem mjestu francuske Ligue 2, s tri oduzeta boda zbog divljanja njihovih ultrasa nakon prošlosezonske utakmice u kojoj su doživjeli relegaciju iz najvišeg ranga francuskog nogometa.

Pavlović se tako vraća u zemlju u kojoj je izgradio svoje nogometno ime, a sada će pokušati pomoći slavnom francuskom klubu da ne ispadne u treći rang...

"Jako sam sretan jer sam stigao u klub tako velike povijesti. Spreman sam dati sve za momčad i navijače. Atmosfera u klubu je nevjerojatna, a vjerujem da ću sa svojim iskustvom i profesionalizmom pomoći St. Etienneu", kratko je komentirao Pavlović po potpisu u klub iz zemlje u kojoj je izgradio svoje nogometno ime, a sada će pokušati pomoći slavnom francuskom klubu da ne ispadne u treći rang... (nr)



Tagovi

Mateo PavlovićHNK RijekaRijekaSaint EtienneLigue 2Hakim Ziyech

Ostale Vijesti