REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Malo nogometa, puno prekida: Saint Etienne izvukao remi protiv Lyona (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 03.10.21. | 22:36

St, Etienne izjednačio u sudačkoj nadoknadi za 1:1, navijači uletili u teren.

I nebo je zaplakalo u Roni na utakmici St.Etienna i Lyona. Veliki, možda i najveći derbi francuskog nogometa ove sezone neće imati jaki rezultatski utisak i imperativ jer je razlika u kvaliteti između klubova trenutno golema. Lyon je ušao derbi na krilima rastuće forme, dok St. Etienne jedva čeka da završi sezona koja je tek počela. Zadnji su na tablici, nakon osam odigranih kola nemaju niti jednu pobjedu, i ako se nešto brzo ne promijeni, francuski velikan će preseliti u drugu ligu. Ipak, danas su izvukli remi u sudačkoj nadoknadi, završilo je 1:1. Tračak nade za St Etienne?

Dok navijači čekaju što će biti s kambodžanskim princom koji je nedavno poslao službenu, 100 milijuna eura visoku ponudu za kupnju kluba, valjao je “preživjeti” gostovanje Lyona. Kudikamo jači protivnik, zabrana gostovanja za navijače Lyona i još neki nedavni događaji u Ligue 1 smjestili su ovu utakmicu u kategoriju visokog rizika, jer su i manja rivalstva ove sezone dovodila utakmice do potpunog prekida. Danas nismo gledali divljanje navijača, ali ne možemo reći da su igrači na terenu bili pretjerano “sportski raspoloženi” jedni prema drugima.

Gledali smo malo nogometa i puno prekršaja, ali iskreno, ništa drugačiji susret nismo ni očekivali. Ulog je uvijek velik kada su ova dva tima u pitanju, pobjeda je pitanje prestiža, lako za tri boda. Na krilima te doctrine, Lyon je kao bolja ekipa preuzeo inicijativu, dok je St.Etienne grčevito branio remi, računajući na barem jednu priliku iz kontranapada.

Aouar je bio prvo ime Lyona. Već je u drugoj minuti zabio pogodak ali je sudac ispravno podigao zastavicu i označio zaleđe. Deset minuta kasnije, u glavnoj ulozi je Lucas Paqueta, ali njegov šut je završio u klizećem bloku nekog od igrača sa zelenim dresovima. Očekivani trendovi; bolji Lyon, povučeni St. Etienne.

Par minuta kasnije Aouar se našao u čak dvije velike prilike unutar jedne minute. Prvo je nagovijestio što će napraviti za 25 minu pokušavši zabiti iz velike udaljenosti, a onda je opet pucao, ovog puta bliže golu, što je natjeralo Etienne Greena na intervenciju.

I baš kad se učinilo da je samo pitanje trenutka kada će Lyon zabiti, St. Etienne zabija pogodak za erupciju oduševljenja na tribini, no slavlje je trajalo samo dvije minute. Upalio se VAR, situacija je pregledana nekoliko puta, i gol je poništen.

Samo minutu kasnije, Aousar napokon zabija gol, i to baš u maniri kako je i zamislio obilježiti ovaj derbi – perfektno plasiranim udarcem. Tu dileme nije bilo, čisti pogodak. Pogledajte ga OVDJE.

Taman kad su se igrači počeli pripremati za odlazak na odmor, eto nam opet uzbuđenja, Shaquiri zabija za 2:0 ali opet se pali VAR i opet poništava gol. Šećer na kraju prvog poluvremena, četiri žuta kartona igračima i stučnom stožeru iz oba tima nakon jednog naguravanja prije odlaska na odmor. Konfliktna atmosfera ne prestaje ni kad sudac odsvira kraj.

Drugi dio susreta je donio nastavak zbivanja iz prvog poluvremena. Bolji Lyon, koji opet zabija, i to već u 47. minuti, no opet sudac tvrdi, gola nema, ofsajd. Kad ne zabiješ, primiš. Osim ako preko puta ne stoji St.Etienne. Prvo je probao Khazri, no nije stajao u dozvoljenoj poziciji, pa je njegov pokušaj u principu bio nebitan.

Deset minuta kasnije Bouanga radi odličan solo prodor, no ni on nije pogodio, Lopes je bio na mjestu, i obranio. Moramo biti pošteni, i reći da je St.Etienne danas odigrao kudikamo bolje drugo poluvrijeme, bolje od svega što su do sad u prvenstvu pokazali. Čini se da su nogometni bogovi to i prepoznali pa je jednom neshatljivim izlaskom, vratar Lyona Lopes je pokupio izravan crveni karton nakon sudara s protivničkim igračem, što je otvorilo šansu domaćinu da s igračem više ipak dođe do izjednačenja. Prva velika prilika je stigla već dvije minute kasnije, no St.Etienne zbilja nema sreće. Pucao je Douath, no lopta je od prečke odskočila na crtu i potom ravno u ruke Juliana Pollersbecka.

I taman kad je pritisak postao skoro pa neizdrživ za Lyon, navijači St.Etienna su odlučili bakljadom prekinuti utakmicu, a samim time i tempo, što je voda na mlin Lyona koji je vodio.

Zbog silnih prekida, sudac je pokazao čak sedam minuta nadoknade na utakmici, što je bilo dovoljno vremena za izjednačiti. Bogovi su se smilovali, sudac je dosudio jedanaesterac za domaćina.. Siguran s bijele točke bio je Khazri, no navijači mu nisu dopustili ganjanje pobjede. Nekoliko njih je uletilo u teren i još malo prolongiralo ionako podugačku nadoknadu.Cijelu situaciju pogledajte OVDJE. Sudac je procijenio da nema potrebe prekinuti utakmicu, šetače su ulovili redari.

Sve u svemu, cirkus Ligue 1 se nastavlja. Ništa drugačiji epilog nismo ni očekivali.

Francuska Ligue 1, 9. kolo

Petak

Lens - Reims 2:0

Subota

Montpellier - Starasbourg 1:1

Nice - Brest 2:1

Nedjelja

Rennes - PSG 2:0

Angers - Metz 3:2

Lorient - Clermont 1:1

Monaco - Bordeaux 3:0

Nantes - Troyes 2:0

Lille - Marseille, 17:00

St. Etienne - Lyon, 20:45



Tagovi

Saint EtienneLyonLigue 1

Ostale Vijesti