ERIC GAILLARD/Action Images
ERIC GAILLARD/Action Images

Kovačev Monaco opet bez učinka, Saint-Etienne preokretom prekinuo noćnu moru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 17:06

Arnaud Nordin je heroj dana među Rudarima.

Nastavljeno je 13. kolo francuske Ligue 1 s četiri susreta u ranijem terminu. U prvom susretu dana Marseille nije iskoristio igrača više i terensku inicijativu protiv Metza, susret je završen bez pogodaka. Hrvatski reprezentativac Duje Čaleta-Car odigrao je 90 minuta za momčad Jorgea Sampaolija, koja je od 56. minute imala igrača više kada je braniču gostujuće momčadi pokazan crveni karton. Unatoč posjedu od 76 posto, domaći nisu uspjeli probiti desetoročlani gostujući bunker.   

Utakmica Monaca i Reimsa također je završila rezultatom 0:0. Momčad Nike Kovača ove sezone još traži pravu formu, ubilježili su po pet pobjeda i poraza, a danas je došao i treći remi. Trenutno se nalaze na 10. mjestu ljestvice i društvo na vrhu, čiji su prošle sezone bili dio, trenutno je jako daleko.

U današnjem susretu momčad iz Kneževine imala je blagu terensku inicijativu, ali ozbiljniju priliku nisu stvorili sve do sudačke nadoknade kada je Kevin Volland propustio iskoristit iodličan ubačaj Myrona Boadua. Nijemac je glavom tukao pored gola. U idućem kolu Kovačeva momčad dočekuje aktualnog prvaka Lille, koji pod trenerom Gourvennecom također još uvijek ne uspjeva ponoviti dobre igre iz prošle sezone.

Saint-Etienne upisao je prvu ovosezonsku pobjedu rezultatom 3:2 protiv Clermonta i odljepio se s dna tablice na kojem se sada nalazi Metz. Momčad Claudea Puela kojega od bijesnih navijača čuva policija danas je na svom praznom stadionu dočekala goste. Tribine su ispražnjene nakon prošlotjednih nereda i bakljade kojom su domaći Ultrasi pokazali nezadovoljstvo užasnim rezultatima ove sezone. Djelovalo je kako će danas upisati novi poraz jer je nakon nešto više od sat vremena Clermont vodio s 0:2. U 66. minuti Puel je povukao ključan potez utakmice i u igru ubacio ofenzivca Arnauda Nordina koji je u petnaestak minuta preokrenuo utakmicu.

Najprije je zabio u 78. minuti, a potom je s dvije asistencije iz kornera u sudačkoj nadoknadi pomogao svojoj momčadi doći do toliko željene prve ovosezonske pobjede. Pobjednički pogodak za konačnih 3:2 u 94. minuti pogledajte OVDJE.

U susretu Nantesa i Strasbourga vidjeli smo podjelu bodova rezultatom 2:2, dok je Brest s 1:2 slavio na gostovanju kod Lorienta.

Tablica Ligue 1 nakon 13 kola izgleda donekle neočekivano. Ne čudi nas što PSG suvereno drži vrh, ali je iznenađujuće što sui m prvi pratitelji Lens. Bod iza njih nalazi se mlada i uzbudljiva momčad Nice koju vodi Cristope Galtier, prošlosezonski šampionski trener Lillea koji se dokazuje kao pravi stručnjak u radu s mladima. Monaco i Lyon koji su prošle sezone uz Lille i PSG činili francuskih top 4 ove sezone još traže pravu formu i lutaju sredinom tablice.

REZULTATI 13. KOLA LIGUE 1:

Petak

Lens – Troyes 4:0

Subota

Lille – Angers 1:1

Bordeaux – PSG 2:3

Nedjelja

Marseille – Metz 0:0

Lorient – Brest 1:2

Nantes – Strasbourg 2:2

Reims – Monaco 0:0

St. Etienne – Clermont 3:2

Nice – Montpellier

Rennes – Lyon



Tagovi

Ligue 1MonacoSaint EtienneMarseilleBrest

Ostale Vijesti