REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Kovač napokon pobijedio, Grbić i dalje čeka "čistu mrežu"(VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.09.21. | 20:51

Otvoreno je 7. kolo francuske Ligue

Dok se u Hrvatskoj igrao Kup, u Francuskoj je na red došlo 7. kolo Ligue 1. Za razliku od vikend termina koji se igraju u i u subotu i u nedjelju, danas će svoje ligaške obveze odraditi – svi. U ranije terminu, od 19 sati, odigrano je pet utakmica, a mi smo se najviše fokusirali na Lille, za koji je danas nastupio Ivo Grbić, te naravno Monaco, kojeg i dalje vodi Niko Kovač.

Ako izuzmemo 0:0 remi s Wolsfburgom iz Lige prvaka, Ivo i dalje čeka utakmicu na golu branitelja naslova u kojoj nije primio pogodak. Nakon lošeg ulaska u sezonu (primjerice, današnja pobjeda ih je podigla tek na 12. mjesto) Lille je danas napokon rutinirano upisao pobjedu protiv kudikamo slabijeg Reimsa rezultatom 2:1. Strijelci su bili David i Andre. Krivac za oba pogotka je srbijanski vratar Rajković koji je loše reagirao u obje situacije. Pogotke pronađite OVDJE i OVDJE Spomenimo da je šansu napokon dobio i Domagoj Bradarić za Lille, u igru je ušao u 75. minuti.

Što se Monaca tiče, Niko Kovač je dansas pod hitno trebao pobjedu protiv nekoć slavnog St. Ettiena. Za Kovača je sve krenulo nizbrdo nakon ispadanja iz playoffa Lige prvaka u produžetku protiv Šahtjora, a tek se danas naziru konture one prepoznatljive napadčke igre koje su prošle sezone dovele Monaco do trećeg mjesta u prvenstvu i finala Kupa.

Krenulo je dobro za bivšeg izbornika Vatrenih. Kneževinu je vodstvo doveo Kevin Volland u 28. minuti. Nakon jalovog ulaska u sezonu, napokon dobra momčadska akcija Monaca i siguran pogodak. Pronađite ga OVDJE. Prednost je jako brzo anulirana od strane gostiju. Monaco opet ima problema s obranom, nevjerojatno je gledati kako su ostavili Bouangu koji je mogao birati gdje i kako pucati. Ova akcija će se dodatno analizirati uz oštre tonove Nike Kovača i njegovih pomoćnika. Pronađite ju OVDJE Na kraju ipak 3:1 pobjeda domaćih, napokon je do kraja proigrao sramežljivi Ben-Yedder. Danas je bio dvostruki strijelac.

Od ostalih susreta, spomenimo kako Lovro Majer i dalje ne igra za Rennes zbog ozljede kuka. Bez obzira na izostanak skupog veznjaka kojeg su kupili od Dinama, ali i prodaju Camavinge u Real, domaćin je danas upisao 6:0 pobjedu protiv novog prvoligaša Clermonta. Iako su napucali gol razliku u svoju korist, i dalje su s ovom pobjedom tek deseti, uz ukupnu gol razliku 9:8. Clermont je pak mimo svih očekivanja startao mimo svih očekivanja, pitanje je kako će se na momčad odraziti ovaj rezultat. Od svih pogodaka na susretu, mi izdvajamo sjajnu timsku akciju koju je završio Sulemana. Gol pronađite OVDJE.

Ludnica u Montpellieru. Ispratili egal-dvoboj istoimenog domaćina i Bordeauxa. Utakmica je završila uz atraktivnih 3:3, a mi izdvajamo strašan pogodak Onane za 2:1 (OVDJE) te odličan udarac Koreanca Hwanga za 1:1 (OVDJE)

Za kraj, ostavljamo utakmicu između Nantesa i Bresta, slavili su Kanarinci 3:1, izdvajamo pogodak za 2:0 iz radionice Chiravillea. Pronađite ga TU .

REZULTATI:

LILLE – REIMS 2:1

MONACO – ST. ETIENNE 3:1

MONTPELLIER – BORDEAUX 3:3

NANTES – BREST 3:1

RENNES – CLERMONT 6:0

ANGERS – MARSEILLE

LENS – STRASBOURG

LORIENT – NICE

LYON. TROYES

METZ - PSG



Tagovi

Ivo GrbićLilleSaint EtienneLigue 1Niko KovačMonaco

Ostale Vijesti