REUTERS/Peter Cziborra
REUTERS/Peter Cziborra

Kalinić o argentinskom kolegi: "Najbolji je golman Premier lige, ima samo jednu manu, a kod pucanja jedanaesteraca voli provocirati"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 12:00

Hrvatski reprezentativni vratar, koji je zbog ozljede morao propustiti SP u Kataru. progovorio o svojem bivšem klupskom kolegi, Emilianu Martinezu koji će čuvati argentinska vrata u dvoboju protiv Hrvatske.

Iako je osam godina bio član londonskog Arsenala, za Topnike je u spomenutom periodu odigrao tek 38 utakmica. Bio je na posudbama u čak šest različitih klubova, da bi u ljeto 2020., na pragu 30. godine, prešao u Aston Villu za 17.4 milijuna eura. U toj sezoni svlačionicu je dijelio s hrvatskim reprezentativnim vratarom Lovrem Kalinićem koji se tada baš vratio s posudbe u Toulouseu.

"Emiliano Martinez je za mene najbolji vratar Premier lige", rekao je golman Hajduka u razgovoru za Sportske novosti. Martinez je vrijedan, radan i kvalitetan čuvar mreže. Od 10 vratarskih segmenata u devet je po mom sudu vrhunski. Koja mu je ta slabija? Rekao bih centaršut. Zna krenuti pa stati. Odlično igra s nogom, a najbolji je u obranama 'jedan na jedan'. U Arsenalu nikako nije dobio priliku, nisu mu vjerovali. Pričao mi je kako je bio tih i povučen te da je napustio Arsenal prvi put kad se pobunio. On je zvijer na treninzima. Ratnik je, pobjednik, jako ambiciozan. Usporedio bih ga s našim Ivanom Perišićem", rekao je Kalinić u razgovoru za SN.

Martinez je s dvije obrane jedanaesteraca donio Argentini prolaz u polufinale protiv Nizozemske, a bio je i junak raspucavanja jedanaesteraca na za Argentinu šampionskoj Copa Americi 2021.

"Sigurno će znati sve o našim izvođačima, svi smo u Aston Villi dosta gledali kako suparnici izvode jedanaesterce. Stalno nešto priča kod izvođenja kaznenih udaraca, pomalo provocira", rekao je Lovre Kalinić i ustvrdio da je Martinez uz Dominika Livakovića najbolji strijelac na turniru", rekao je Kalinić koji se opravlja od operacije zbog koje će vjerojatno propustiti ostatak sezone.

Cijeli intervju pronađite u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Lovre KalinićEmiliano MartinezArgentinska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti