EMMANUEL FOUDROT/Action Images
EMMANUEL FOUDROT/Action Images

Desetorostruki prvaci i Hajdukovi dušmani iz Kupa prvaka dobit će nove vlasnike

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 11:13

Omraženi vlasnici blizu su odlaska iz kluba

Ovaj tjedan biti će ključan u procesu prodaje francuskog prvoligaša Saint-Etienna. Kandidati za otkup morati će poslati službene ponude. Proteklih dana spominjale su se mnoge opcije, ali su mnoge u međuvremenu otpale, poput kambodžanske kraljevske obitelji.

U utrci je više kandidata, poput lokalnog biznismena Olivera Markariana, te investicijskog fonda sa švicarsko-američkim afilijacijama. Spomenuti fond bi na čelu Saint-Etienna htio Jeana-Michela Roussiera koji već ima iskustva u nogometnom biznisu. Ovaj medijski mogul obnašao je funkcije predsjednika Marseilla i Nancy-Lorrainea. Umirovljeni 38.godišnji nogometaš Mathieu Bodmer, koji je 2013. nosio dres Saint-Etienna, danas je Roussierov savjetnik i u slučaju uspješnog preuzimanja kluba obnašao bi funkciju sportskog direktora.

Sadašnji vlasnici Bernard Caiazzo i Roland Romeyer klub su preuzeli 2004. godine za iz današnje perspective povoljnih 5 milijuna eura. Danas su veoma nepopularni među navijačima zbog groznih rezultata nakon kojih Saint-Etienne sve sigurnije plovi prema drugoligaškom društvu. Nakon otvaranja klupskog muzeja navijači su im transparentom poručili:

“Romeyer i Caiazzo, hvala vam za muzej, sjećat ćemo se kluba kojeg ste ubili.”

Dvojac se nakon 17 godina nada ostvariti veliki profit prodajom kluba za kojeg prema francuskim medijima traže 60 milijuna eura, ali realnije je da će se najviše ponude kretati između 15 i 20 milijuna.

Ovaj klub slavne prošlosti je u razdoblju od 1956. do 1980. deset puta bio prvak Francuske. Bili su relevantni i na kontinentalnoj razini. Pamte se kultni okršaji s Hajdukom u Kupu prvaka 1974. godine kaka je Saint-Etienne u Francuskoj nadoknadio poraz od 4:1 sa Starog placa i stigao do polufinala gdje je ih je izbacio Bayern, koji je potom postao prvak Europe.

 


Tagovi

Saint Etienne

Ostale Vijesti