REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

De la Fuente: "Nema startera i zamjene. Imamo 23 fantastična talenta, želimo to iskoristiti"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 08:25

Finale UEFA Lige nacija igra se u nedjelju između Hrvatske i Španjolske

Novi izbornik Španjolske, Luis de la Fuente, doveo je svoju momčad do finala UEFA Lige nacija nakon što je u četvrtak u polufinalnoj utakmici odigranoj na stadionu De Grolsch Veste u Enschedeu svladala Italiju s 2-1. Nakon pobjede, Luis de la Fuente bio je ponosan na svoju reprezentaciju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Svaka čast mojim igračima. Imamo izuzetne nogometaše. Nema startera i zamjene. Imamo 23 fantastična talenta. Kada to imate, glavna stvar je osigurati da to iskoristite"

"Trebalo nam je vremena; ovo je proces. Pokušavamo učvrstiti ideju. Od poraza u Škotskoj rekao sam da sam vidio stvari koje su mi se svidjele. Ali trebali su nam treninzi i vrijeme. Čak i danas vidim da se stvari popravljaju.”

“Način na koji bih opisao ovaj trijumf je zadovoljstvo. I ponos. Odigrali smo utakmicu na stvarno visokoj razini. Rekli smo igračima prije utakmice što želimo, a oni su to doslovce slijedili. Vidjeli smo kako vrlo talentirani igrači dodaju svoje sposobnosti ovoj pobjedi i kao rezultat toga, oduševljeni smo.”

Na kraju je rekao:

“Pobjeda je bila protiv važnog rivala i čini me optimističnim jer su igrači razumjeli upute i slijedili ih. Vjerovali su u koncepte. Bili smo solidni, zbog toga smo ostvarili dobar rezultat.”

Finale UEFA Lige nacija igra se u ponedjeljak između Hrvatske i Španjolske.

Španjolska je postigla rani gol jer je Yeremy Pino iskoristio pogrešku talijanskog braniča Leonarda Bonuccija i prebacio loptu pored Gianluigija Donnarumme za vodstvo Španjolske od 1-0 u utakmici. Strelac je Yeremy Pino u trećoj minuti susreta. Italija je brzo odgovorila jer im je početkom utakmice dosuđen jedanaesterac. Ciro Immobile pogodio je u 11. minuti susreta iz kaznenog udarca za poravnanje na 1-1. U drugom poluvremenu Španjolska je zabila u posljednjim trenucima utakmice. U 88. minuti Joselu je pogotkom zabio za pobjedu Španjolske od 2-1 u utakmici. (eg)



Tagovi

Final Four Lige nacija 2023Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti