Bivši Riječanin postaje ključan igrač u novoj sredini: Zabio u nadoknadi za spas od poraza (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 17:40

Potpuno se prilagodio novoj sredini.

Donedavni igrač Rijeke i lani treći strijelac lige, Jakov Puljić, ove zime je Prvu HNL zamijenio poljskom Ekstraklasom.

Nakon što u prve dvije utakmice nije bio ni na klupi, odmah na prvom susretu u kojemu je konkurirao za sastav dobio je mjesto u udarnoj momčadi. Trebalo mu je određeno vrijeme prilagodbe, ali nakon što je vrlo brzo pohvatao konce počeo je raditi ono za što je doveden u Jagielloniju – zabijati golove.

Od nastavka sezone, Puljić je zabio četiri gola u sedam utakmica, a mnogi su – osim što su bili vrlo atraktivni, bilo nakon solo-prodora ili iz slobodnjaka – također su bili i od velikog rezultatskog značaja. Zabio je za spas od poraza protiv Plocka i za pobjedu protiv Lechije, a posljednji četvrti gol stigao je danas protiv Pogona iz Szczecina.

Imao je domaćin vodstvo od dva gola, nakon golova Drygasa (3') i Fraczczaka (35'-11m), ali Jagiellonija u posljednjih deset minuta uspijeva stići do boda. Prvo je hrvatski stoper Ivan Runje u 82. minuti asistirao Prikrylu za smanjenje zaostatka, a potom je Puljić u trećoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca matirao nekadašnjeg golmana Hajduka, Dantea Stipicu.

26-godišnji Puljić definitivno se uklopio u novu sredinu, ali nažalost po njega Jagiellonia nema preveleike šanse za plasman u Europu iduće sezone. Ovim bodom kod Pogona osiugurali su 49 bodova na svom kontu nakon 34 kola, a za trećeplasiranim Piastom zaostaju pet bodova, s tim da Piast ima utakmicu manje.

 

 

(Foto: screenshot)


Tagovi

Jakov PuljićJagielloniaDante StipicaIvan RunjeEkstraklasaPogon Szczecin

Ostale Vijesti