EXPA/ laPresse/ #OK#/EXPA
EXPA/ laPresse/ #OK#/EXPA

Protiv Finske za prvu pobjedu u nokaut fazi od 2013.

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 08:11

Nismo mi momčad koja je toliko kvalitetna da si može dopustiti taj luksuz da ovakve stvari ne koristi. Kao što je namještanje potrebne koš-razlike.

Dominantnom pobjedom Srba nad Poljskom Igora Miličića 96:69, stvari su za hrvatske košarkaše jasne: u osmini finala u Berlinu u nedjelju igraju protiv Finaca.

A takav rasplet su si omogućili nakon što su u utakmici protiv Ukrajine odradili pobjedu od pet razlike. I manje nervoznu od prethodne dvije.

Očekuje nas teška utakmica i reprezentacija s kojom smo nedavno igrali. To je otprilike ista ta momčad. Imamo dva dana za pripremu, a već večeras smo krenuli s pripremama. Pogledali smo stvari od prije i znamo da nas očekuje zahtjevan protivnik. Ali u ovom dijelu natjecanja nema lakih protivnika”, javio se nakon utakmice Srbije i Poljske izbornik Damir Mulaomerović.

Puno je prašine u regiji podignulo namjerno promašeno bacanje bojana Bogdanovića u završnici, iako će on reći kako je plan bio zabiti. No savinuti obruč u Mediolanum Forumu ne potvrđuje njegove riječi.

No, nismo mi momčad koja je toliko kvalitetna da si može dopustiti taj luksuz da ovakve stvari ne koristi. Kao što je gađanje potrebne koš-razlike.

Bilo je tu i jako dobrih stvari. Poput činjenice da su ovog puta živci ostali sačuvani. I novih dobrih minuta Dominika Mavre. Kao i konačno razbuđenog ulaska u utakmicu. Obrambeno, izuzev posljednje četvrtine, ponovno smo bili na visokoj razini.

Bilo je, jasno, i loših stvari. Nedostajao nam je primjerice opipljiv učinak Ivice Zupca i Darija Šarića, a trebat će nam sada protiv Finske ako želimo stići do druge pobjede u nokaut fazi na velikim natjecanjima. Posljednji put baš protiv Ukrajine na Eurobasketu 2013. godine.

Nokaut faza nam je, dakle, veliki problem. Ali izjava Krune Simona djeluje ohrabrujuće i oslikava mentalitet ove Hrvatske.

Ukrajina je momčad koja je jako neugodna, ali igrali smo dobro. Bilo je uspona i padova, a iskočili su neki igrači koji su nas povukli u određenim trenucima. I to je bit reprezentacije, da svaki dan iskoči netko drugi. U Berlinu će nam trebati velik broj raspoloženih igrača, ali se ne bojimo nikoga”, rekao je Simon nakon pobjede. I time je sve rekao.

Ne sumnjamo da će protiv Finaca biti crnih rupa. Uspona i padova. I da ćemo opet biti na rubu svojih stolaca. Ali idemo konačno uzeti tu pobjedu.

Eurobasket 2022., osmina finala

Subota, 10. rujna

Turska – Francuska, 12.00

Slovenija – Belgija, 14.45

Njemačka – Crna Gora, 18.00

Španjolska – Litva, 20.45

Nedjelja, 11. rujna

Ukrajina – Poljska, 12.00

Finska – Hrvatska, 14.45

Srbija – Italija, 18.00

Grčka – Češka, 20.45

 


Tagovi

EuroBasket 2022EurobasketEuropsko prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti