EXPA/ laPresse/ #OK#/EXPA
EXPA/ laPresse/ #OK#/EXPA

Kruno Simon: "U Berlinu se ne bojimo nikoga"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 18:09

Riječ igrača

U pobjedi nad Ukrajincima, Kruno Simon je na parketu proveo 22 minute. Pa nakon utakmice priznao kako ni sam ne zna kako je izdržao ovaj ritam od pet utakmica u sedam dana.

Sada mi je prvi cilj da se odmorim ali u Berlinu će biti lakše. Tu smo igrali u ovom ranom terminu, nije bila ispunjena dvorana i nije bilo lako, ali izdržali smo”, istaknuo je popularni Đuks.

Ovo je bila utakmica kakvu smo i očekivali. Ukrajina je momčad koja je jako neugodna, ali igrali smo dobro. Bilo je uspona i padova, a iskočili su neki igrači koji su nas povukli u određenim trenucima. I to je bit reprezentacije, da svaki dan iskoči netko drugi. U Berlinu će nam trebati velik broj raspoloženih igrača, ali se ne bojimo nikoga. Idemo dan po dan”.

Ramljak i Mavra su danas odigrali sjajne role...

Na njih sam i mislio kada sam rekao da su iskočili. U reprezentaciji nije isto kao u klubu, imaš mali broj utakmica i uvijek netko ima šansu iskočiti i zato je bitno da smo svi fokusirani. Kada se dogodi ovakva utakmica onda nam je takva partija zlata vrijedna”, izjavio je Simon.

Karlo Matković je pak poručio kako u reprezentaciji vlada sjajno ozračje.

„Atmosfera je dobra, pozitivni smo i idemo prema Berlinu s glavom gore. Imamo dobru kemiju u svlačionici i nije bilo neke nervoze uoči utakmice, osim možda pozitivne”, istaknuo je Matković

A tome što misli o dvoboju osmine finala, je li glavna vodilja u utakmici protiv Ukrajine bilo izbjegavanje Srbije u osmini finala govorio je Ramljak.

Pričali smo na tu temu. Ali, o tome što će biti u osmini finala možemo govoriti tek kada se završe sve utakmice i kada saznamo ime suparnika. Kako možemo biti bolji? Da što duže potraju razdoblja u igri kada smo potpuno fokusirani i energetski jaki“, dodao je Ramljak.


Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Europsko prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti