EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi/EXPA
EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi/EXPA

Mulaomerović: "Protiv Finske imamo poseban motiv, osvetu za poraz u Rijeci"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 20:53

Hrvatska u nedjelju igra protiv dobro poznatog protivnika

Ozračje je u hrvatskoj reprezentaciji je sjajno. Doduše, nije da se ovdje radi o sasvim opuštenom raspoloženju. Ne, našpanani su naši igrači, jer svi imaju isti cilj. Svjesni su kako je ovo velika, posljednja prilika nekima. I zato svi žele dati ruke. Igrom, učinkom, određenom rolom ili tek kao promatrač, jasno je da su se skupili na Eurobasketu. Glavama.

Hrvatska reprezentacija je iz Milana danas ujutro doputovala u Berlin gdje joj u nedjelju od 14.45 slijedi okršaj s Finskom. Inače, osim Hrvatske, u zrakoplov za Berlin su se još zaputile i preostale reprezentacije iz skupine C, a koje su ovjerile kartu za nokaut fazu – Grčka, Ukrajina, i Italija.

A ovdje su svi smješteni u istom hotelu, svih 16 selekcija, pa je to poprilično zanimljiv prizor.

Najprije čestitam dečkima što smo stigli do Berlina. Uz pet utakmica u sedam dana, kapa dolje svima”, rekao je izbornik Damir Mulaomerović, pa dodao:

Svima je tako, ali bilo je dosta potrošnje. Sad idemo na protivnika kojeg znamo, atipična momčad koja vrlo brzo trči i imaju jako opasne vanjske šuteve”.

Izbornik je istaknuo ono što smo i znali kada smo protiv Ukrajine namjestili koš-razliku za treće mjesto i okršaj s Fincima – u Hrvatskoj imaju posbeni motiv baš protiv njih.

Mi se na neki način želimo pokazati i osvetiti za taj poraz koji smo doživjeli u Rijeci u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dečki su motivirani i svi smo svjesni zašto smo ovdje, a sve reprezentacije koje su došle ovdje su kvalitetne. Prije svega se nadam da ćemo se dobro odmoriti u ova dva dana, napraviti dobar scouting i naših utakmica s njima i njihovih utakmica iz Praga. Pozitivni smo i mislim da smo u dobroj situaciji da odigramo dobru utakmicu i, na kraju krajeva, i pobijedimo”, naglasio je izbornik.

Lauri Markkanen je najbolji igrač finske reprezentacije.

Morat ćemo zaustaviti Laurija, on je njihov najbolji igrač, vidjet ćemo tko će i kako na njega. Međutim, nije tu samo Lauri, tu su i Sasu Salin i ostali koji su sjajni i igraju brzu i modernu košarku. Bit će dosta teško, no nadam se da ćemo odgovoriti na odgovarajući način”, dodao je Mula.

Parovi osmine finala Eurobasketa

Subota, 10. rujna

Turska - Francuska

Slovenija - Belgija

Njemačka - Crna Gora

Španjolska - Litca

Nedjelja, 11. rujna

Ukrajina - Poljska

Finska - Hrvatska

Srbija - Italija

Grčka - Češka

Napomena: točna satnica bit će određena naknadno ovisno o interesima tv-kuća


Tagovi

EurobasketEuroBasket 2022Europsko prvenstvo u košarciDamir Mulaomerović

Ostale Vijesti