REUTERS/Carl Recine/File Photo
REUTERS/Carl Recine/File Photo

Robertson: “Imamo priliku napraviti nešto povijesno”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 08:23

U najboljem slučaju, momčad bi mogla steći legendarni status, rekao je lijevi bek Liverpool

Škotska ulazi u utakmicu otvaranja Europskog prvenstva protiv Njemačke kao jasni autsajderi, ali kapetan Andrew Robertson vjeruje u priliku Braveheartsa. Cilj im je stvoriti nešto povijesno na velikom turniru u dvanaestom pokušaju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Trebamo tu podršku i nadamo se da će navijači uživati ​​sljedećih deset ili jedanaest dana. Ako budemo igrali kako možemo, nadamo se da ćemo moći ostati u Njemačkoj još malo", rekao je kapetan apelirajući na škotske navijače koji su u kiltovima i s gajdama 'okupirali' münchenski Marienplatz. Naravno, kapetanu reprezentacije i njegovim kolegama fešta nije u fokusu, barem za sada.

“Vjerujemo da možemo biti momčad koja stvara povijest. Što je najgore što se može dogoditi? Najgora stvar je da možemo i mi završiti na dugom popisu drugih dobrih škotskih momčadi koje nisu uspjele,” kaže Robertson, aludirajući na činjenicu da Škotska nikada nije prošla preliminarne krugove velikog turnira.

U najboljem slučaju, momčad bi mogla steći legendarni status, rekao je lijevi bek Liverpoola

"To nas mora tjerati naprijed. Protiv Njemačke očekuje utakmicu s malim posjedom lopte za Škote, ali njegova momčad mora što više frustrirati domaćina i iskoristiti ono malo prilika s loptom. To je ključ dobrog rezultata”, siguran je Robertson.

U najboljem slučaju, momčad bi mogla steći legendarni status, rekao je lijevi bek Liverpoola.

"To nas mora tjerati naprijed. Protiv Njemačke očekujem utakmicu s malim posjedom lopte za nas, ali moramo što više frustrirati domaćina i iskoristiti ono malo prilika s loptom. To je ključ dobrog rezultata. Vjerujemo da možemo, a na nama je da to i dokažemo”, siguran je Robertson.

Navijači sigurno vjeruju u svoju momčad. Ukupno oko 200.000 škotskih navijača očekuje se u Njemačkoj.

"Za nas je sjajno znati da će nam svi oni čuvati leđa. Nadamo se da će se svi lijepo ponašati i zabaviti", rekao je Steve Clarke i najavio:

"Vjerujemo u sebe, zašto bismo se inače natjecali?



Tagovi

škotska nogometna reprezentacijaNjemačka nogometna reprezentacijaEuro 2024Andrew Robertson

Ostale Vijesti