REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Izbornik za Italiju mora vući hrabrije poteze! Ili pukovnik ili pokojnik

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.06.24. | 20:15

Zlatko Dalić nije mogao razlučiti hoće li biti otac generaciji ili trener koji bira i uzima najbolje. I zato smo ovdje gdje jesmo.

Dobra vijest sa sjevera Njemačke glasi da smo još živi. Kakvi, takvi ali živi! Ona loša sugerira da je liječnički konzilij spreman ugasiti aparate.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pali smo u pripremi. Španjolska je pokazala da je problem u veznom redu, ništa Dalić nije mijenjao. Ostao je dosljedan očinskoj figuri i odlučio poginuti sa svojima! Sam pao, sam se ubio! Hrvatska je jedina reprezentacija na Euru koja igra bez krila, u kojoj mora netko valjda ne pojavit se na utakmici pa da drugi zauzme njegovo mjesto.

I ta priprema za turnir je bila loša. Čekao se Vlašić koji je zauzeo nekom drugom mjesto da bi na koncu otpao. Znalo se da je Brozović enigma, ali nije se išlo na opciju Kristijana Jakića ili Josipa Mišića. Pa nama bi i taj Lamine Yamal da ga imamo - bio u kampu U16 reprezentacije.

Potom to kemijanje s lijevim bekom, da bi se na koncu odustalo od Gvardiola i opet ušlo u kompromise s Perišićem. Kao da se tvrdoglavo pokušavalo dokazati da je nešto dobro. A nije. Niti protiv Španjolske, niti sad protiv Albanije. Bod je lakmus. Mršavi bod iz dvije utakmice.

Nije bilo dobro pogotovo to prvo poluvrijeme i suludo istrčani kilometri i dodavanja bez ikakvog plana i programa. I onda, ostaviš Majera u svlačionici koji je jedini nešto pokušavao na polju kreacije... Sve to ne bi bilo bitno da je Hrvatska dobila utakmicu, ali nije. I nakon što smo okrenuli, neke stvari su trebale drugačije se odraditi. Neko sjeckanje igre, izmjene... Pustio si Albaniji da ide na sve ili ništa. I pogodili su...

Jednostavno, Zlatko Dalić nije mogao razlučiti hoće li biti otac generaciji ili trener koji bira i uzima najbolje. I zato smo ovdje gdje jesmo. S bodom koji daje nadu, ali da bi on nešto vrijedio moramo tući branitelja naslova koji ako išta zna, onda zna igrati na rezultat!

I što će sada Dalić napraviti? Ostati vjeran onima s kojima je pisao povijest HR nogometa zlatnim slovima ili se osloniti na one mlađe, potentnije i svakako perspektivnije. U ovom trenutku - bolje! Pa se potući s Italijom za to mjesto koje vodi dalje. S četiri boda sigurno odlazimo u nokaut fazu, ali treba vući riskantnije i hrabrije poteze. Ili pukovnik ili pokojnik!



Tagovi

VatreniEuro 2024Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti