Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebaši na krilima pobjede čekaju novi izazov u Areni: Stižu Hansen, Landin i najbolji strijelac Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 12.10.23. | 11:08

Nova bitka je na rasporedu od 18.45 u Areni Zagreb, a ulaznice su besplatne

Čvrst otpor Parizu pa jaka predstava protiv Kolstada u Zagreb je donijela samopouzdanje kakvo je trebalo hrvatskom prvaku na europskoj sceni. Situacija je daleko od idealne, ali da se ovaj Zagreb može 'potući' s protivnikom - može. A sada ima priliku pokazati to još jednom pred domaćom publikom kada od 18.45 najbolji hrvatski rukometaši istrče na teren u sklopu 4. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojoj će ugostiti danski Aalborg Handbold.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Odlična momčad, prepuna napadačkog potencijala, spoj mladosti i iskustva u dobrom balansu i sigurno je da nas čeka velik izazov. Imaju Landina na golu, Mikkela Hansena i našeg Vlaha na vanjskim pozicijama, kružnog napadača Halda koji je odličan, da ne nabrajam dalje. Igraju tipično skandinavski s puno trke, tako da će opet biti veliki naglasak na naše vraćanje u obranu što smo dobro odradili protiv Kolstada u zadnjem kolu. Ovoga puta plan je da to ponovimo, ali i da ubacimo u brzinu više, odnosno da i mi probamo postići koji laki pogodak kroz polukontru", rekao je trener Andrija Nikolić, kojemu će ovo biti posljednja utakmica na klupi Zagreba u ulozi glavnog trenera jer će već poslije ovoga vikenda glavnu ulogu preuzeti dosadašnji trener Lokomotive i izbornik ženske reprezentacije - Nenad Šoštarić. Naravno, valja podsjetiti da će Nikolić ostati i u Šokinom stožeru, kao pomoćnik, odnosno, kako on to voli reći - kao suradnik.

Danski prvaci su zato možda još slađi 'plijen' Nikoliću da pokaže svoje trenersko umijeće. Do sada je u Ligi prvaka Aalborg sredio Kielce, zatim Pelister, ali se onda poskliznuo u Szegedu, iako su to rijetki očekivali. Pick Szeged slavio je 34-27 i pokazao da su Danci ipak ranjivi, a mogao bi to iskoristiti i Zagreb. Osobito sada, kada je nošen dobrim izvedbama u posljednja dva susreta.

"Prošlo kolo najbolje oslikava kolika je važnost golmana u rukometu. Naš Mandić je branio fantastično i mi smo uvjerljivo svladali Kolstad, a njima je Landin branio loše i oni su naoko lako poraženi od Szegeda. Nadam se da će Matej opet biti na visokoj razini, a naši igrači u napadu moraju biti skoncentrirani i ne dopustiti Landinu da se razbrani jer bi onda lako mogli upasti u probleme."

Kapetan Jakov Gojun vjeruje u svoje suigrače.

"Aalborg je jedan ozbiljan klub, praktično danska reprezentacija i cilj im je svake godina otići na Final Four. Međutim, vidi se da su i oni ranjivi što je najbolje demonstrirao Szeged u prošlom kolu. Mi se moramo koncetrirati na svoju igru, pokušati ponoviti ono što smo demonstrirali u zadnje dvije utakmice. Te partije, protiv Pariza i Kolstada, daju nam snagu i pokazatelj su kakav Zagreb može i treba biti. Ne trebamo se bojati nikoga i ako to zajedništvo koje imamo prenesemo na teren onda smo opasni i onda nikome neće biti lako s nama."

Aalborg ima i najboljeg strijelca Lige prvaka u svojim redovima.

"Aalborg je klub prepun individualne kvalitete. Uz Hansena, Landina i pivota Halda, svakako treba istaknuti odličnog Aleksa Vlaha. Slovenac je lani s Celjem bio prvi strijelac Machineseeker EHF Lige prvaka, a koliko vidim sjajno se uklopio i u način rada danske ekipe. Stil im je tipično skandinavski, vrlo atraktivno i uz puno trke. Teže postizanju lakih golova, a na nama će biti da ih u tome osujetimo. Želja nam je da nastavimo u pozitivnom ritmu u kojemu treniramo i igramo posljednja tri tjedna, a što se uz sami rezultat najbolje očituje i u sjajnoj atmosferi među igračima i stožerom", kazao je Karpo Sirotić.

"Očekujem čvrstu i jaku utakmicu u četvrtak i mislim da je osnovni recept naš brz povratak u fazu obrane. Protiv Kolstada smo to radili dosta dobro, a sada ćemo morati još i bolje. Aalborg je bolja ekipa od Kolstada, ali nije nepobjediva", zaključio je kružni napadač Adin Faljić.

Ulaznice su, kao i uvijek, besplatne, a probuđeni Zagreb bit će zasigurno još bolji sa što većom podrškom s tribina. Na šalu je to prebacio i trener pa poručio 'teško da ćemo napuniti četiri Arene za redom", ali Gojun je zato dodao: 'svaki glas s tribina nama je vjetar u leđa i uz pomoć naših navijača možemo sigurno napraviti korak više'.



Tagovi

RK ZagrebAalborgRukometna Liga prvakaJakov Gojun

Ostale Vijesti