Jozo Čabraja / Kolektiff Images
Jozo Čabraja / Kolektiff Images

Šoštarić nakon pobjede: "Ponosan sam na ove cure i dvije medalje koje smo osvojili"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 08:09

Izbornik uskoro napušta klupu reprezentacije i preuzima RK Zagreb.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na dominantan je način otvorila kovi kvalifikacijski ciklus. Kao i nogometaši, tako se i rukometašice bore za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine. Na smotru najboljih, koja se igra u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, Hrvatice su krenule protiv Grkinja, koje su pobijedile bez većih problema rezultatom 32-22.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prednost popularnih Kraljica šoka već na poluvremenu je bila visoka, čak osam pogodaka razlike, tako da je u nastavku jedino pitanje bilo s kolikom će prednosti dvoboj završiti. Očekivano, izbornik Nenad Šoštarić, koji je na odlasku iz reprezentacije, bio je zadovoljan viđenim.

“Ponosan sam. Ponosan sam na ove cure, ponosan sam na sve ljude koji su radili s njima. Mi smo krenuli od nule. Imali smo u prosjeku reprezentaciju staru 21,8 godina. Na tom putu, koji je trajao šest godina, osvojili smo dvije medalje. Jedna medalja je ova na Europskom prvenstvu za koju su neki rekli da je najveće iznenađenje europskih prvenstava svih vremena. I druga medalja, na koju sam isto strašno ponosan, na Mediteranskim igrama u Oranu koje su bile prije dvije godine”, rekao je izbornik nakon utakmice.

Hrvaticama u subotu, 14. listopada, slijedi gostovanje u Cazinu, gdje ih čeka Bosna i Hercegovina. U ovoj skupini je i Rumunjska, a prve dvije ekipe će izboriti plasman na prvenstvo Starog kontinenta. Izbornik Nenad Šoštarić će nakon dvoboja u Cazinu napustiti klupu reprezentacije nakon sedam godina i preuzeti RK Zagreb. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaNenad ŠoštarićKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti