Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Hrvatske rukometašice uvjerljivom pobjedom otvorile novi kvalifikacijski ciklus

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.23. | 20:07

U Karlovcu je bez većih problema pala Grčka.

Hrvatske rukometašice otvorile su kvalifikacije za EURO 2024. godine pobjedom protiv Grčke u Karlovcu sa 32-22 (17-8).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicom protiv Grčke, hrvatske rukometašice su otvorile svoj 16. ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Do sada su 12 puta bile uspješna i stigle do završnog natjecanja, a najveći uspjeh hrvatskih rukometašica svakako je bronca iz Danske 2020. godine.

Tri dana kasnije, u subotu 14. listopada na rasporedu je gostovanje u Cazinu, gdje hrvatsku reprezentaciju čeka Bosna i Hercegovina. U ovoj skupini je i Rumunjska, a prve dvije ekipe će izboriti plasman na EP koje će zajedno ugostiti Mađarska, Austrija i Švicarska.

Kraljice šoka bile su favoritkinje i nisu dopustile nikakvo iznenađenje. Grčka se držala tek prvih pet minuta (4-4). Uslijedila je serija 3-0 (7-4), u 20. minuti odabranice izbornika Nenada Šoštarića su imale 14-7, a do kraja poluvremena razlika je narasla na +9 (17-8). Drugo poluvrijeme je bilo tek odrađivanje posla. Deset minuta prije kraja susreta zabilježeno je najvećih 12 razlika (30-18), a na kraju je završilo 32-22.

U hrvatskim redovima se čak 12 igračica upisalo među strijelce. Najefikasnija je bila Katarina Pavlović s pet golova, dok su Nikolina Zadravec, Paula Posavec i Stela Posavec zabile po četiri gola. Lucija Bešen je imala sedam obrana pri čemu je obranila i tri sedmerca, dok je Tea Pijević sakupila pet obrana.

Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Olympia Andritsou sa šest, te Maria Chatziparasidou i Agni Zygoura sa po četiri gola.

Iduću utakmicu hrvatska reprezentacija imat će 14. listopada u BiH, a bit će to posljednji ogled na hrvatskoj klupi za Šoštarića koji će potom preuzeti rukometaše Zagreba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaĆamila MičijevićNenad Šoštarić

Ostale Vijesti