Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Veličanstvena predstava Zagreba: Na krilima Mandića i Klarice deklasirali su viceprvaka Europe!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.09.24. | 20:15

Večerašnja Liga prvaka za ljubitelje zagrebačkih klubova nije bila traumatična kao ona sinoć, dapače, Zagrebaši su Dancima prava crna mačka

Hrvatski prvaci, rukometaši Zagreba, srušili su u 2. kolu Lige prvaka finalista prošlosezonskog izdanja natjecanja - danski Aalborg - rezultatom 31-23 (13-9). Vidjelo se već prije početka utakmice tko je na terenu raspoložen za borbu. Matej Mandić je izašao iz 'tunela' i 'nabrijao' sve svoje suigrače, a na kraju se ispostavilo da je 'najnabrijaniji' upravo on. Dancima je zaključao vrata, a suigrači su odradili ostalo. Činili su se Zagrebaši od prve minute moćnima i to su pokazali na terenu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Moller zabio za početno vodstvo gostiju, Klarica je odmah odgovorio na drugoj strani, a slijedili su ga Trivković, Dibirov i Glavaš za 4-0 seriju domaćih i vodstvo od 5-2. Moller je smanjio, no Zagreb je održavao svoju prednost pa je tek u 18. minuti Aalborg došao do svoga četvrtog gola, a i to je bilo tek za 7-4. Zagreb je uredno održavao prednost, tri gola razlike bila su konstanta, da bi na kraju prvog dijela i završilo s četiri gola prednosti zahvaljujući sjajnoj munjevitoj akciji prije 'velikog odmora' i golu Luke Lovre Klarice. Pomogao je pozitivnom rezultatu u velikoj mjeri i sjajni Matej Mandić na vratima koji je u prvih 30 minuta skupio čak devet obrana od 18 pokušaja gostiju. Njegovih je 50 posto pomogla i sjajna 5-1 obrana sa Srnom naprijed za koju danska momčad nije imala rješenja.

Nisu Dance spasila ni Mollerova četiri komada, kada su u domaćoj momčadi svi bili raspoloženi, a najviše Glavaš, Klarica i Bjelorus Ihar Bialiauski, svaki sa po tri gola. Bilo je samo pitanje mogu li Hrvati izdržati tempo, a ispostavilo se da - mogu.

Zagreb je imao prvi napad u nastavku i ušao odmah jako još jednim golom Klarice. Danci nisu posustajali, stvarali su brze napade, ali ne dovoljno njih da pretrče Zagreb. Hrvati su im bez problema parirali. Nažalost, Glavaš i Srna su u kratkom roku zaradili isključenja, ali je zato Mandić skinuo Norstenu sjajan pokušaj s krila. Bio je Zagreb iznimno pametna momčad. Hrabra, a disciplinirana. Nisu gubili glavu, nisu srljali, nisu radili tehničke greške, a s druge strane - Dancima se znala pokoja potkrasti, kao što je Vlah na sredini drugog dijela (20-17) u šansi za odlazak na minus dva loptu zakucao suigraču u noge.

Igala se 16. minuta nastavka kada je Klarica zabio svoj šesti gol i vratio četiri gola prednosti hrvatskim prvacima, a onda je uslijedila predstava Timura Dibirova: zaredao je tri gola, jedan iz akcije, druga dva na prazan gol. Rizik igre sedam na šest Dancima se nije isplatio, Zagreb je otišao na nevjerojatnih sedam razlike (25-18) deset minuta prije kraja. Minutu i pol do posljednjeg zvižduka bili su domaćini na plus osam i bilo je potpuno jasno - Aalborg je pao! Zagreb su do pobjede predvodili Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš sa po sedam golova, Timur Dibirov je dodao šest golova, dok je Matej Mandić imao 12 obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Kristian Bjornsen i Felix Moller sa po pet golova.

Zagreb kakav svi trebamo, Zagreb kakav, vidimo, zapravo i imamo. Samo kada hoće, kada daju sve od sebe, kada je debitantu Trivkoviću kao večeras na kraju utakmice poderan dres, kada Klarica diše kao nakon najtežeg maratona, kada Mandić 'bahato' od prve minute pokaže tko je u zagrebačkoj Areni gazda. Šteta samo što je Arena bila poluprazna, oko pet tisuća gledatelja. Ali ova utakmica će sigurno biti mamac da na idućima bude puno bolja popunjenost jer je Zagreb opet pokazao da će Arena biti njihova tvrđava u kojoj svatko može pasti.

U drugom kolu još se sastaju Nantes - Kielce, Magdeburg - Kolstad, te Barca - Pick Szeged. Zagreb u trećem kolu, 25. rujna očekuje gostovanje u Trondheimu protiv Kolstada. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebLuka Lovre KlaricaAalborgRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti