Kolektiff images/PIXSELL
Kolektiff images/PIXSELL

Alilović za Germanijak: "Ova Hrvatska budi nadu, čak je i 'bez Duvnjaka' pokazala da može!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 08:00

Proslavljeni hrvatski golman imao je samo riječi hvale za izdanje hrvatskih rukometaša protiv Španjolske

Za Germanijak piše: Mirko Alilović

Nakon Ovakve utakmice može se reći samo jedno: BRAVO, BRAVO, BRAVO. Od prve do zadnje sekunde, od prvog do zadnjeg igrača, ostavili su srce na terenu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obrana nevjerojatna prvih 40 minuta, Srna i Načinović u sredini, Jelinić i Martinović, koji nije obrambeni specijalist, na dvojkama za taktički potkovane Španjolce bili su nerješiva zagonetka. Iz svega toga, toliko laganih i brzih pogodaka. Naravno nakon vodstva od devet razlike, umora i pražnjenja, teško je očekivati da će se držati nivo obrane i intenziteta do kraja, kakav je bio prvih 30 minuta.

U napadu, brza i jasna rješenja. Nakon sto je Srna slomio Španjolce prvih 15 minuta, ušao je Lučin koji je postigao pet golova i odigrao odlično 15 minuta prvog poluvremena, podijelivši i par fantastičnih asistencija Načinoviću. Svaka promjena imala je smisao, svaki potez koji smo napravili bio je pravovremen. S druge strane Martinović strpljiv u napadu, nije bilo ishitrenih šuteva, igranje do krila koja su zabila jako puno golova. Šoštarić osam komada, a niti jedan isforsiran šut. Cindrić koji se odrekao uloge strijelca, nego je uzeo ulogu pravog playmakera, podredio se radu za naše bekove, koji su to kombinirano iskoristili da postignu 16 golova. Karačić svojim ulaskom daje neku mirnoću, sigurnost. Na primjer u pasivnom napadu, u drugom poluvremenu, uzeo je odgovornost i zabio gol.

Ivić je u prvom poluvremenu spojio dvije, tri obrane i tu smo se odlijepili na pet-šest razlike, a drugo poluvrijeme Mandić uzima tri lopte u prvih pet minuta i tu lomimo utakmicu.

Na kraju, osim dva boda, dobili smo samopouzdanje, krila, vjeru. Sad znamo da možemo puno. Nažalost, ovo su samo dva boda i treba biti oprezan, jer već smo se par puta opekli nakon velikih pobjeda. Ali ova Hrvatska budi nadu, ova Hrvatska je večeras igrala rukomet, ova Hrvatska večeras je igrala praktično bez Duvnjaka! To znači da imao još rezerve za "ne daj Bože". Još jednom kapa do poda, probili smo led, a sad letimo dalje na krilima fantastične igre i fantastičnih navijača.

Iznad svih, Hrvatska!



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.Mirko Alilović

Ostale Vijesti