Kolektiff Images
Kolektiff Images

FOTO "Al' ne dajem, ne prodajem ljubav moju jedinu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 21:05

Tuđa zemlja, tuđa dvorana, a opet hvatsko srce

Umalo nas je zabrinulo što je Mannheim nekoliko sati prije utakmice bio prazan. Trebalo bi biti gotovo 15 tisuća navijača Hrvatske u gradu, a 'nigdje nikoga', ne naziru se naše kockice. Dolazak u SAP Arenu, tri sata je bilo do početka utakmice, nešto se naziralo navijača, ali tko će pod zimskim jaknama vidjeti čiji su. Uz to, tu je i utakmica u ranijem terminu: Austrija i Rumunjska. Eh... Valjda će nas biti kako je i najavljeno, prošlo nam je glavom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je vrijeme odmicalo, tako su stizale poruke, pozivi, zagrljaji i pozdravi. "Vi ste iz Hrvatske?" - "Mi isto!" Otprilike su tako išli svi razgovori par sati pred utakmicu Hrvatske u Mannheimu, a neki su imali i dodatak "Ali, živimo ovdje već godinama." I reći ćemo, iskreno, niti jednom ta rečenica nije izgovorena s posebnim osmijehom, ali je bila završena s - "Plaća je redovna."

Tuđa zemlja, tuđa dvorana, a opet hvatsko srce. Nadali smo se da ćemo to doživjeti, a to smo i dobili. "Mi smo iz Rijeke, mi iz Zagreba, mi smo iz Umaga...", stizale su nam sa svih strana geografske odrednice navijača dok smo prolazili ispred dvorane i u njoj.

Organizirali su Nijemci i fan zonu. Zatvoren prostor, velika hala, prodaje se i neka hrana, ima i pića, ali nekako je umjetno. Takav je bio i odgovor. Slabo naših, a nije ni moguće ovo 'naše' kupiti. Naši navijači reagiraju na igrače, utkamicu, a ne na garaže nad koje se napiše 'fan zone'. Rekle bi Slavonske lole - "nije na prodaju ova ledina", a barem tu 'ledinu' možemo pretočiti u svako hrvatsko srce. "Mi druge nemamo, to nam je jedina."

Kolektiff imagesKolektiff images


I tako je bilo na kraju u dvorani. Ondje se osjetilo što su domaćini pokušali stvoriti s limenom glazbom, poredanim stolovima i hranom na štandovima. Ne trebaju nam dodaci, samo oni zbog kojih smo tu i zbog čega smo tu - hrvatski rukometaši i njihov rezultat. A on je na početku utakmice krenuo kao iz snova. Srna, Lučin, Načinović, Šoštarić i društvo razmontirali su do prve minute Hispanose koji kao da su igrali usred Hrvatske. Dio navijača otkrio nam je da ostaje odmah na sve tri utakmice prve faze, drugi dobacili da se nadaju da će doći do ulaznica za Köln jer su svi uvjereni da prolazimo dalje, ali u svakom slučaju Perkovčevi momci mogu biti itekako zahvalni ovoj publici koja ih je došla podržati.

"Sad tuđe nebo gledam, sanjam svoju ledinu", sigurno našim 'auslenderima' prođe glavom. Pa na kraju dana, kada Hrvatska treba podršku, opet dođe i onaj završni stih: "Al' ne dajem, ne prodajem ljubav moju jedinu."



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.Hrvatski navijači

Ostale Vijesti