Kolektiff images
Kolektiff images

Duvnjak: "Nije normalno pobijediti Španjolsku s 10 razlike, ali što su dečki odigrali, to je čudo"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 07:59

Kaže kapetan - nekada se dogode ovakve utakmice, a nekada izgubiš od Egipta sedam razlike - to je sport

Nakon slavlja Hrvatske protiv Španjolske, čak je i naš kapetan Domagoj Duvnjak, kao iskusan rukometaš bio pomalo iznenađen. Da ne pomislite, nije Duvnjak sumnjao u svoju momčad, već je slavlje nad Španjolcima s 10 golova razlike doista morao biti savršen dan u kojemu odigrate briljantno, a uz to vas pogledaju Bog, Fortuna, sudbina, zvijezde ili kako god to želite nazvati. Sigurno je i sam kapetan očekivao više triler, nego li ovu, kako se ispostavilo, laganu pobjedu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nevjerojatna utakmica. Ovo je bila od prve do 60. minute savršena predstava naše momčadi. Postoje takvi dani u rukometu kada jednostavno sve klapa. Pobijediti s 10 razlike Španjolsku sigurno nije normalno. Veliki respekt za dečke, što su iznijeli, to je čudo. Od prve minute, to se vidjelo na terenu, da smo ušli dobro u utakmicu, nošeni ovim predivnim naavijačima. Odlična obrana, pametan napad, strpljiv. Plan nam je bio raditi što manje tehničkih pogrešaka, osim toga igrati čvrstu obranu, nismo razbranili njoihove golmane koji su fenomenalni. Imali smo samo jednu ili dvije tehničke greške, to je bio ključ naše pobjede", rekao je Duvnjak nakon utakmice.

Jeste li očekivali da ćete ostati tako smireni i s tako velikom razlikom?

"Ovo je turnir i svaki je gol bitan. Moram reći da je ovo jako lijepo, ali već kreće puni fokus na Austriju."

Prije prvenstva nije se ništa najavljivalo 'na veliko' sve je bilo dosta smireno i staloženo, a sada je ovo jedan spektakl.

"Već sam rekao, jednostavno ima u sportu takvih dana. Dugo nisam igrao ovakvu utakmicu. Rekao sam dečkima, malo ćemo uživati, ali onda gledamo na Austriju. Ovo nam puno znači za samopouzdanje, ali tek je prva utakmica."

Zapravo, utakmicu su na leđima iznijela mlađa imena naše reprezentacije. I vi ste čekali svoj ulazak do 24. minute. Lijepe su to vijesti za budućnost našeg rukometa.

"To što su dečki odigrali, nadam se da će im to biti jedan poticaj, da će dobiti na samopouzdanju, cijelu su polusezonu igrali sjajno, sada su to samo potvrdili."

Daleko je, nezahvalno je pitanje, ali... Možemo li daleko s ovom generacijom?

"Što da vam kažem... Imao sam ja i prošle godine super osjećaj, haha! Ali svaki turnir je drugačiji. Svaki puta imam dobar osjećaj. Nekad krene ovako, nekad izgubiš od Egipta sedam, a isto smo se dobro pripremali. Nekad se dogodi Brazil. To su utakmice koje su velika škola i onda odigraš ovakvu utakmicu... Nevjerojatno."



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.Domagoj Duvnjak

Ostale Vijesti