Kolektiff images
Kolektiff images

Srna: "Od prve minute je bilo jasno da smo mi ti"; Lučin: "S tribina se sve prelilo na nas"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 23:50

Mlade snage briljirale su protiv Španjolske

Izbornik Perkovac već je mjesecima isticao mladost kao jednu od jačih strana ove reprezentacije, a uz to i obranu u kojoj je poseban zadatak namijenio Srni i Načinoviću koji ga, posebno protiv Španjolske na otvaranju Eura, nisu iznevjerili. Zvonimir Srna je zabio gol, dodao asistenciju, onda izborio isključenje. Bilo je to sjajno otvaranje Zagrebove perjanice.

"Prvo hvala navijačima. Ovo je nešto strašno. Pristup od prve minute je odredio cijelu utakmicu. Ušli smo gladni, nabrijani, od prve minute sam vidio da smo mi ti, nije bilo straha. Nismo se trgali, samo je svaki igrač dao svoj maksimum. Ušao je Tin koji je s pet golova puno toga riješio, kasnije Kara, Crndra, svi redom. Tko god je ulazio. Svatko je dao nešto više", rekao je Zvonimir Srna pa priznao:

"Prošle godine utakmica protiv Egipta. Ove godine je bilo malo nervoze, ali ušli smo kako treba i nema straha."

"Čestitam ekipi na super borbi. Drago mi je da smo ovako otvorili turnir, za samopouzdanje, za dalje. Hvala publici koja je došla u ovako velikom broju, osjećali smo se kao doma, ako ne i bolje", rekao je Načinović nakon utakmice.

"Držali smo se nekih dogovora, podržali su nas golmani, borili smo se. Ne znam što je Španjolcima u glavi, u sportu ima svega, ali ja gledam nas, a ne njih", kratko je dodao.

Osim sjajne obrane, ništa lošiji nismo bili ni u napadu gdje je Tin Lučin u prvom dijelu bez pardona bušio obranu Španjolaca i punio im mrežu.

"Izgledalo je fenomenalno na tribinama prije svega, a onda se to prenijelo na teren od prvog do zadnjeg. Od prve minute smo krenuli kako smo se dogovorili, borbeno, da tučemo u obrani, trčimo prema naprijed, igramo bez opterećenja. Možda neki nisu vjerovali da mi to možemo, ali svaki od nas je znao da možemo. Nema sada neke prevelike euforije, ima još dvije utakmice u grupi i s ovom nismo ništa napravili ako ne odradimo dobro iduće dvije utakmice."

"Mislim da se od prve minute Španjolci nisu pitali. Svi smo dali svoj doprinos. Presretan sam, idemo dalje, ne trebamo dizati preveliku euforiju, idemo utakmicu po utakmicu."



Tagovi

Veron Načinovićhrvatska rukometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.Zvonimir SrnaTin Lučin

Ostale Vijesti