REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Senzacija: Mili Poljičak je osvajač juniorskog Wimbledona!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 16:06

Fenomenalan uspjeh 18-godišnjeg Splićanina!

Hrvatski tenisač Mili Poljičak osvojio je naslov pobjednika Wimbledona u juniorskoj konkurenciji. Splićanin je sa 7:6, 7:6 pobijedio Amerikanca Michaela Zhenga.

Pulen trenera Joze Dumanića treći je Hrvat koji je podignuo juniorski Grand Slam u muškoj konkurenciji. Marin Čilić to je učinio u Roland Garrosu 2005., a Borna Ćorić na US Openu 2013. godine. U ženskoj konkurenciji, Mirjana Lučić uzela je dvije titule (US Open 1996., Australian Open 1997.), baš kao i Ana Konjuh (Australian Open i US Open 2013.), dok su Jelena Kostanić i Petra Marčinko trijumfirale u Melbourneu 1998., odnosno 2022.

„Hvala svima na dolasku, bila je ovo sjajna atmosfera. Jako sam zadovoljan što sam ovdje ispred ovakve publike. Kada sam zakoračio na teren, bio je savršen osjećaj. Znao sam da će biti dobar meč pred ovoliko puno ljudi. Jako sam sretan zbog moje pobjede. Mislim da sam prvi Hrvat koji je ovo ostvario u juniorskoj konkurenciji. Jako sam sretan, ovo je sve što sada mogu reći“, za početak je rekla velika nada hrvatskog tenisa i novi juniorski osvajač Wimbledona!

„Bilo mi je ugodno od prvog poena, ja sam jednostavan dečko, tako i u životu. Nekad dobiješ, nekad izgubiš. Danas sam pobijedio i mogu biti stvarno jako sretan. Imao sam problema sa želucem, mislim da je to bilo otrovanje hranom. Prije četvrtfinala nisam znao hoću li igrati. Onda sam izgubio prvi, ali dobio druga dva seta. To mi je pomoglo kroz polufinale i finale. Mislim da jednom u turniru morate opstati, ja sam to napravio i sad sam sretan“, dodao je Mili Poljičak.

Wimbledon, juniorsko finale

Nedjelja, 10. srpnja

M. Poljičak - M. Zheng 7-6, 7-6


Tagovi

WimbledonMili Poljičak

Ostale Vijesti