Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Olmissum je prvak Hrvatske u futsalu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 21:32

Omišani potvrdili dominaciju uz “pomoć” najboljeg igrača Novog Vremena.

U drugoj sezoni igranja 2.HMNL Olmissum je osvojio svoj drugi naslov prvaka države. Do titule su, kao i prošle sezone, stigli u Makarskoj. Razlika je jedino u načinu. Prošle sezone do titule su došli u jednoj utakmici, nakon boljeg izvođenja šesteraca, a ove “pomevši” Novo Vrijeme s 3-0 (3:1, 3:0 i 4:2).

Olmissum je do titule došao sa svih sedam pobjeda u doigravanju, čime su Omišani izjednačili rekord Novog Vremena koje je do jednakog uspjeha stiglo prije dvije sezone, s time da su tada Makarani Vrgorac u jednoj utakmici dobili nakon boljeg izvođenja šesteraca.

Olmissum je ove sezone u sedam utakmica upisao sedam glatkih pobjeda sa svega pet primljenih, i 24 postignuta pogotka.

Momčad koju vodi Duje Maretić jednostavno je imala najbolje pojedince, najširi kadar, ali i nevjerojatno samopouzdanje koje im je donio prošlosezonski naslov i, posebno, odličan nastup u Ligi prvaka u kojoj su stigli do osmine finala kada su s 1:2 izgubili od jakog prvaka Rusije KPRF-a.

Omišani su tako kompletirali trostruku krunu, nakon Superkupa i Kupa, sada je u vitrine omiških Gusara stigao i drugi naslov prvaka Hrvatske. U cijeloj sezoni Omišani su izgubili svega tri utakmice. Po jednu od Squarea (1:3) i Crnice (2:3) u prvenstvu te KPRF-a u Ligi prvaka (1:2).


Suvereni Omiš i tragičar Osredkar

Večerašnju utakmicu prelomile su greške možda i najboljeg igrača Novog Vremena. Pri kraju relativno izjednačenog prvog dijela, u kojem su Omišani ipak imali više prilika i bolje su kombinirali, Kristijan Postružin uzeo je loptu Igoru Osredkaru i rutinski zabio za 1:0 (18').

Novo Vrijeme u drugi dio je ušlo vrlo agresivno, bili su bolja momčad na parketu no tada se ponovno “ukazao” Osredkar. Iskusni slovenski reprezentativac koji inače nikad ne griješi, izgubio je loptu, Mijo Mišerda dodao, a Nikola Pavić (23') efektnim potkopavanjem lopte pogađa za 2:0.

Nedugo nakon drugog, Olmissum je zabio i treći. Matej Horvat je pronašao Franca Jelovčića (25') koji pogađa još jedan efektan pogodak.

Novo Vrijeme krenulo je na sve ili ništa, a u 35. Sven Horvath zabio je iz blizine za 1:3.

U završnici dvoboja Novo Vrijeme je igralo s golmanom-igračem, Makarani su imali nekoliko dobrih prigoda, a u posljednjoj minuti Igor Osredkar djelomično se iskupio za kikseve i zabio za 2:3. No, već u idućem napadu, tragičar Osredkar glavom postiže autogol za konačni rezultat i slavlje Omišana u, nažalost, još uvijek praznoj makarskoj dvorani.


Tagovi

MNK OlmissumNovo Vrijeme Apfelfutsal prvenstvo HrvatskeFutsal

Ostale Vijesti