Soeren Stache/DPA
Soeren Stache/DPA

Zlatko Dalić: “Jedva čekam da se Ivan Perišić vrati u formu”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 08:00

Izbornik reprezentacije osvrnuo se na rujanski ciklus Vatrenih koji je Hrvatska završila s tri boda, novim sustavom i lijepom perspektivom.

Na licu Zlatka Dalića bilo je evidentno olakšanje. Previše je iskusan i puno toga je prošao da ne bi znao što ga je čekalo iza ugla u slučaju da priča s Opus arene nije završila tako kako je već završila. I sam je često znao pričati o toj tankoj liniji između euforije i depresije kada je u pitanju nogometna vrsta. Jedan rezultat, jedan gol mogu biti okidači da emocija krene u dijametralno suprotnim smjerovima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I zato je Dalić izgledao kao čovjek kojem je pao kamen sa srca nakon što je izašao iz svlačionice i još jednom se osvrnuo na sve što je ostavio iza sebe u tjedan dana od okupljanja u Zagrebu, pa preko Lisabona do Osijeka...

“Puno znači ova pobjeda. Velik je to motiv za sve nas. Hvala dečkima, hvala i navijačima. Hrvatska je bila moćna, čvrsta, kompaktna”, rezimirao je izbornik koji se pribojavao ovog rujanskog ciklusa iz više razloga. Neki su igrači mijenjali sredine, početak je sezone i hvata se forma a i taj faktor vremena nije bio njegov saveznik.

Ideja o promjeni formacije dugo je sazrijevala i pitanje je kada bi zaživjela da brojne ozljede nisu utjecale na kadar s kojim je Dalić raspolagao.

“Imali smo sedam godina istu priču, osvojili smo na taj način tri medalje i bilo bi zaista glupo da sam nešto mijenjao. Sada je nova stranica, nova situacija. Ovo je bilo dobro i gurat ćemo to dalje”, otkrio je Dalić dodavši:

“Mi smo imali viziju u glavi kako bi to trebalo izgledati. Napravili smo tri zaista dobra taktička treninga a i malo se priča okrenula. Puno je ovdje ravnopravnih igrača i oni će se morati boriti za svoj status pa je svaki trening jako bitan. Uzet ćemo najbolje”.

Još malo o Poljskoj...

“Bili smo jako sigurni u fazi obrane. Ono što je bilo loše u Lisabonu, pogotovo u prvom poluvremenu sada je funkcioniralo. Drugačiji je bio i protivnik. Ovi idu pasom, Portugal je u ulazio u prazni prostor. Bili smo dominantni i moćni”, poručio je izbornik Hrvatske koji vjeruje da Hrvatska može još bolje izgledati u ovom ciklusu.

“Kada se vrate neki igrači, kada se vrati Perišić u stopostotnoj formi bit ćemo još opasniji i bolji. Vjerujem u dobru Hrvatsku”.

Ono što će svakako biti dobro jest da će u sljedećem ciklusu imati više vremena na raspolaganju.

“Ovo je bio dobar putokaz. Prije Škotske imat ćemo šest treninga i neku bolju priču. Jedva čekam da se Ivan Perišić vrati u 100 posto formi, da se kompletiramo. Dobro je sve, mirniji smo i idemo dalje...”, ponovio je Zlatko Dalić. Nije mogao izbjeći pitanje o Luki Modriću koji je bacio naciju u trans...

“Rekao bih da je igrao kao da ima 25 a ne 39 godina. Sam sebe je nagradio pobjedom. Nije htio izaći iz igre, pokazao je moć i energiju. Rekao je dečkima u svlačionici kako je pred njima budućnost. Točno, ali s njim”.

U ovoj akciji Hrvatska je potencijalno dobila napadača na duže staze...

“Krenut će ga sigurno. Moćan je Matanović i velika budućnost. Nije bio standardan i kada ga krene, bit će dobro. Dobar potencijal, zalog za budućnost ali mora raditi”.

Osijek se pokazao kao sjajan domaćin...

“Žao mi je što smo ovdje gubili utakmice. Bilo je puno sreće i veselja, šteta što nije dupli stadion da više ljudi dođe, ali to je naša realnost”, zaključio je izbornik Zlatko Dalić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zlatko DalićHNSVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaIvan Perišić

Ostale Vijesti