Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Za Derbi 'otišlo' više od 10.000 ulaznica, Hajdukovim navijačima cijeli Jug i jeftinije karte!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 17:50

U petak se u Maksimiru igra hrvatska 'utakmica svih utakmica', očekuju se dobro popunjene tribine

Hoće li Maksimir u petak (20 sati) na Derbiju Hajduka i Dinama biti rasprodan? To se mnogi pitaju, nadajući se da i nogomet i ambijent biti onakvi kakve 'utakmica svih utakmica' u hrvatskim okvirima i zaslužuje. Odgovor na ovo pitanje dobit ćemo, naravno, tek u petak, posjeta u Maksimiru, nažalost, ovisi i o vremenskim uvjetima, a trenutna prognoza nije baš naklonjena velikom Derbiju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, prodaja ulaznica ide dobro. Do ponedjeljka oko podneva prodano je nešto više od 10.000 pojedinačnih ulaznica, Sjever dolje rasprodan je još neki dan, a od utorka kreće i 'fizička' prodaja na ticket pointu za članove kluba, a oni koji to nisu, moći će karte kupiti tek na dan utakmice. No, kad se sve tome pridodaju još i godišnje ulaznice, čiji će dobar dio vlasnika pohoditi Maksimir te južna tribina na kojoj će biti Hajdukovi navijači, mogao bi se Derbi uistinu igrati pred dobro popunjenim tribinama. Možda i ispunjeninma.

Inače, u Maksimiru su odlučili Hajdukovim navijačima 'otvoriti' čitavu južnu tribinu, odnosno, umanjenu za dio, koji zbog sigurnosti ne dopušta policija (oko 3000 slobodnih mjesta). Uvijek u Dinamu oko toga vladaju polemike, treba li gostujućim navijačima, Armadi i Torcidi prije svih, dati na raspolaganje čitavu tribinu ili im ograničiti posjetu po reciprocitetu, odnosno nužnih pet posto kapaciteta stadiona. Bilo je u nedavnoj prošlosti raznih odluka po tom pitanju u Maksimiru, i ovakvih i onakvih, no, očito sad prevladava stav da gostima treba omogućiti što više mjesta, jer Maksimir ima tu mogućnost. Bez obzira što su Dinamovi navijači na Poljudu i Rujevici ograničeni na 'kaveze'...

Ulaznice će Hajdukovim navijačima prodavati splitski klub od utorka, ulaznice su, naravno, personalizirane, a pojedinac će moći kupiti najviše pet karata. Zanimljivost je i to da je cijena ulaznica za Hajdukove navijače 5 eura, što je dvostruko manje od cijena za Dinamove navijače, članove kluba, na Sjeveru. Međutim, nije to slučajno, ista je cijena bila za Dinamove navijače na Derbijima na Poljudu, u HNL-u i Kupu prošlog proljeća. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHrvatska nogometna ligaNavijači

Ostale Vijesti