Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

“Derbi je za pobjedu, München za uživanje! BiH? Neću komentirati, Hrvatska mi je dječački san“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 13:30

Prvi Dinamov strijelac ove sezone najavljuje veliki tjedan Modrih i vjeruje da će jednog dana dočekati poziv hrvatskog izbornika

Dinamovi nogometaši obilježili su prvi dan školske godine na svoj način. Sandro Kulenović, Luka Stojković i Maxime Bernauer posjetili su OŠ 'Jabukovac', pozdravili sramežljive prvašiće i poželjeli im sreću u novom razdoblju života. Podijelili im, jasno, i prigodne poklone. Nije ta škola odabrano slučajno, kraj nje je spomen ploča, kojom je obilježeno mjesto na kojemu je tadašnji Građanski odradio svoj prvi službeni trening i najavio novu eru nogometa u Zagrebu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, naravno, osim što su se podsjetili svojih školskih dana i kratko se vratili u mladost, Dinamovi igrači okrenuli su se onome što slijedi. Pred njima je veliki tjedan, prvo Hajduk u Maksimiru u petak, onda idućeg utorka gostovanje na Allianz Areni i Bayern u Ligi prvaka. Dvije velike utakmice, svaka na svoj način.

"Derbi je sam po sebi derbi, ne treba neka posebna najava. U kakvom je god tko stanju, svjedno, ide se na kost. To je posebna utakmica, sve je moguće. Igramo doma, u dobrom smo naletu. Svašta smo prošli u prošloj sezoni, znamo koliko smo radili sa dođemo u pozitivan niz i sad se u njemu želimo zadržati. I ne vratiti se u negativne vode", priča odlučno Sandro Kulenović.

Dinamo je imao dosta reprezentativaca, koliko je to smetalo u pripremi za Derbi?

"Dobra je stvar što su četvorica iz Hrvatske igrali u nedjelju, a ne u utorak, imat ćemo dosta vremena za pripremu."

On je svojim golom presudio onaj Kup-derbi na Poljudu, tada je i počeo njegov uzlet. Uspon do statusa najboljeg strijelca Dinama na početku sezone.

"Svježa su sjećanja, to mi je najdraži gol u karijeri, prvi derbi koji sam presudio. Ali, ne živi se od prošlosti, vjerujem da mogu to ponoviti i da ćemo i u petak slaviti."

Kad smo spomenuli reprezentaciju, kako je vidio ulogu svojih suigrača u dvije utakmice Lige nacija?

"Drago mi je što je Pero Sučić, debitirao, ponizan dečko, koji je to zaslužio svojim radom. Petko i Pjaca, iskusni, ne treba o njima pričati. Bati je odigrao poluvrijeme u Portugalu, to mu isto puno znači. Imamo četiri reprezentativca, to govori o snazi Dinama."

Hoće li on uskoro postati peti?

"Nikad me nije zanimala individualna statistika, ali pokušat ću nastaviti u tom tonu, da pomognem momčadi. Naravno da mi je to san, prošao sam sve selekcije, naporno ću raditi i možda jednom zaslužim poziv."

Pričalo se da bi mogao igrati za BiH?

"Tu ne treba ništa komentirati."

Nakon Hajduka slijedi Bayern, velika utakmica?

"Cilj je pobijediti u Derbiju, nadamo se rasprodanom stadionu. I onda idemo na Allianz Arenu uživati, jer smo to zaslužili svojim radom. Velika utakmica, na kultnom stadionu, idemo tamo uživati."



Tagovi

Sandro KulenovićGNK DinamoHajdukDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti