Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Još Derbi i - punih pola godine bez poraza!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 09:30

Sergej Jakirović na pragu je dosega, koji nije uspio ostvariti nijedan od njegovih novijih prethodnika

Malo-pomalo, u Maksimiru Derbi s Hajdukom postaje dominantna tema. Priprema se teren, priprema se stadion, priprema se, naravno, i momčad. Sergej Jakirović još strepi nad zdravljem svojih reprezentativaca, priželjkuje da se svi vrate zdravi sa svojih akcija, naravno, još uvijek se nada da bi i Josip Mišić mogao biti spreman za utakmicu s Bijelima (13.rujna). Nakon remija na Rujevici, susret s Hajdukom drugi je derbi zaredom, a pobjedom bi Dinamo već lijepo odmaknuo (na pet bodova plusa) od Splićana. Bila bi to i sjajna uvertira za utakmicu s Bayernom u Münchenu četiri dana kasnije.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A ako Dinamo pobijedi ili barem ne izgubi od Hajduka, Sergej Jakirović ostvarit će nešto što nije nijedan od njegovih novijih prethodnika. Recimo, nije to uspio niti Nenad Bjelica, niti oni poslije njega, a trebalo bi dodatno posegnuti u prošlost, da se vidi tko jest učinio takvo što. Naime, u subotu 14.rujna napunit će se točno šest mjeseci od onog teškog poraza u Solunu (1-5), kad je PAOK deklasirao Modre i izbacio ih iz Europe. Znači, punih šest mjeseci Dinamo bi bio bez poraza u službenoj, natjecateljskoj utakmici. Ukupno od Soluna do danas, 21 utakmica bez poraza! Impresivan niz od 18 pobjeda i samo tri remija. Među tih 18 pobjeda i dvije su protiv najljućeg rivala, obje na Poljudu, u HNL-u i Kupu. Zanimljivo, Sergej Jakirović u Derbijima je Dinamo triput vodio na Poljudu, samo jednom u Maksimiru, bilo je lanjskog prosinca 0-0. Čeka Dinamov trener svoju prvu pobjedu u maksimirskim ogledima s Hajdukom. Isto tako, Dinamo nije u zadnja tri Derbija primio pogodak od Hajduka, zadnji je strijelac u Dinamovu mrežu bio Emir Sahiti u listopadu prošle godine na Poljudu.

Neće, naravno, protiv Bijelih biti nikakvog čuvanja za München, dapače, Derbi je u ovom trenutku ipak važniji, Bayern je, na neki način, nagrada i prilika za uživanje na najvećoj pozornici. Što ne znači da Dinamovi igrači i tamo neće doći sa željom da naprave nešto više od časnog poraza. Ali, Hajduk je fokus, bodovi imperativ, pobjeda jedini cilj. Pierre-Gabriel bi trebao biti spreman, kao i svi ostali, vidjet ćemo idućih dana, što će biti s Mišićem. Možda pronađe neki način da se brže oporavi...



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićDerbiHrvatska nogometna ligaLiga prvaka

Ostale Vijesti