Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

“Naježim se kad se sjetim Bayerna. Od malih nogu volim taj klub, peru me emocije!“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 14:30

Dinamov veznjak i njegov suigrač Maxime Bernauer očekuju pobjedu u Derbiju i onda veliku utakmicu na Allianz Areni

Ako bude sve kako treba biti, Luka Stojković odigrat će u petak svoj prvi Derbi s Hajdukom. Trebao je odavno imati taj 'skalp', ali ozljede ga prate otkad je s Kajzerice došao u Maksimir. I tako već godinu dana. Sad se vratio na teren, već je odigrao neke minute, sve je prošlo dobro. Valjda će ga zdravlje sad poslužiti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Zasad je sve dobro, nemam nikakvih problema i nadam se da je to kraj mojih ozljeda i da ću to i pokazati na terenu. Koliko sam spreman? Rekao bih 9 do 10, jer uvijek može bolje", reći će uz osmijeh Stojković, koji priznaje da jedva čeka dvoboj protiv Hajduka (petak 13.rujna).

"Derbi je dimenzija više i zbog publike i cijele atmosfere. I miislim da će publika imati ulogu, imamo sjajnu podršku, pratili su nas i u Azerbajdžanu i hvala im na tome. Očekujemo dobru utakmicu i pobjedu. Znamo njihove opasnosti, kakve igrače imaju, ali gledamo sebe. Da napravimo sve najbolje u našoj igri, ako tako bude, onda ćemo pobijediti."

Koliko znači to što Dinamo u ovaj Derbi ulazi kao vodeći na ljestvici?

"Znači nam puno što smo prvi, bez izgubljene utakmice idemo u Derbi. Nemamo taj dodatan pritisak, osim onoga koji Derbi uvijek nosi u sebi. Ali, to nam govori da već odskačemo od drugih i vjerujem da ćemo se to vidjeti i u petak."

A nakon toga - Bayern? Je li mogao nedavno i sanjati da će istrčati na Allianz Areni.

"Iskreno, oduvijek sam bayernovac, od malih nogu pratim taj klub. Naježio sam se! Prije nekoliko mjeseci mi je netko spomenuo kako bi bilo dobro igrati protiv njih, nisam vjerovao. Sad je tu pred vratima, ne mogu vjerovati, emocije me peru. Jedna velika scena i nadamo se da ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu."

Toliko od Stojkovića, nešto je dodao i Maxime Bernauer. Simpatičan je Francuz izvan terena, na njemu još uvijek oscilira, varira od početničkih grešaka do vrhunskih reakcija. Zato i jest uvijek dvojben, Sergej Jakirović često važe hoće li ga gurnuti u vatru ili na klupu. No, Bernauer se time ne zamara, uživa u trenutku.

"Pripremamo se za Derbi, u pozitivnom smo nizu. Puni smo samopouzdanja, znamo što znači pobijediti u takvoj utakmici. Hajduk je dobar, ali igramo kući, pred svojom publikom i vjerujem da ćemo slaviti. Naravno da sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone i svojim igrama. Na dobrom smo putu, pobjedničkom, igramo dobro. Ne može svatko od nas igrati svaku utakmicu, jer je puno utakmica, ali važno je da je momčadski duh pravi i da dobro radimo, rezultati su posljedica toga."

Bayern će, ako će igrati, biti najveća utakmica njegove karijere.

"Kao djeca smo svi sanjali takve utakmice i kad sam dolazio u Dinamo znao sam je to klub, koji može igrati takve utakmice, takva natjecanja. To će biti velika utakmica, koju smo zaslužili igrati."




Tagovi

GNK DinamoLuka StojkovićMaxime BernauerDerbiHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti