Marko Prpic/Pixsell
Marko Prpic/Pixsell

Vrijeme je da Jose Boto pokaže zašto je doveden na Opus Arenu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.08.24. | 08:22

Bod iz tri utakmice s dva derbija ispred Osijeka upalilo je alarm u gradu na Dravi. Još ako i Nejašmić digne sidro...

Nakon Gorice, trener Coppitelli dao je igračima Osijeka dva slobodna dana. Da se dečki odmore nakon europskog ritma na početku sezoni koji je zaključen ove nedjelje protiv Gorice. A umor je bio i više nego prisutan. Prvi dio poluvremena još je bio i korektan, ali onda je Osijek platio cijenu dugog putovanja i kratkog rostera.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, koliko je Jose Boto pao na ispitu prijelaznog roka, toliko i postavke trenera u ovoj utakmici nisu bile baš najjasnije. Zašto Lima i Ademi od prve minute, primjerice? Ako je već Jugović krenuo s klupe, nije jasno zašto je Lime dobio prednost pred Mikolčićem koji je svojim igrama na početku sezone pokazao da je pravo osvježenje.

U nastavku je sve sjelo na svoje mjesto ulaskom Vedrana Jugovića koji je početkom kolovoza proslavio 35. rođendan, ali i kao takav dao je poseban impuls da se mladost Osijeka razigra. Na koncu je preuzeo ulogu strijelca i doveo stvari na pravo mjesto.

“Jugović je pokazao duh ove momčadi koja je mlada, ali s pravim karakterom”, rekao je Coppitelli nakon utakmice u kojoj je Osijek izgubio dva boda protiv isključivo zbog umora koji je bio više nego primjetan na Pušiću i Nejašmiću. I tu je razlog što se utakmica nije rutinski privela svome kraju.

Bod iz tri utakmice nije nešto što su u Osijeku očekivali od uvoda sezone. S tim da do reprezentativne pauze imaju za odraditi domaćinstvo Rijeci i put na Poljud. I bilo bi jako dobro da Jose Boto pokaže ono za što je doveden na Opus Arenu; da konačno dovede nekoga sa strane koji će biti pojačanje u kontekstu Osijeka, a ne prinova. Jer ono što je do sada Boto odradio ne ide u istu rečenicu o “sjajnom Portugalcu koji ima veze, znanje i iskustvo koje može pomoći Osijeku”. Ono što je Boto napravio do sada mogao je napraviti svaki prosječan navijač s tribina Opus Arene; dovesti Jelenića i Soldu kojima je Osijek korak više u karijeri, potpisati Čavlinu koji je najbolji mladi vratar u HNL-u a koji je imao samo jedan uvjet; da brani.

Svi ostali na listi dolazaka su nepoznanice. Od Kewala kojeg zapravo nismo niti vidjeli u pravom svijetlu, Hasića, Lime ili pak Ademija, napadača koji se već par sezona nije sastao s golgeterskom formom!

No, zato je otjerao trenera i pustio Miereza. Potpisao Duartea koji je trebao činiti kralježnicu Osijeka s istim tim Mierezom da bi ga dva mjeseca kasnije pustio u Ujpest. Olako je Boto pustio Prekodravca za budući postotak, nije shvatio koliko je Bralić bitan za ovu momčad, samim time nije se niti potrudio da ga zadrži. Šime Gržan, primjerice, još uvijek nema klub. Dakle, mogao je ostati barem do kraja prijelaznog roka… Doveo je Boto trenera koji se uči seniorskom poslu i koji nema u sebi ono nešto da mu jasno iz trenerske kabine poruči da mu je tanak kadar za Europu. Ono što u sebi ima Zekić ili Ivo Smoje kojeg se isto tako olako maknulo, a čovjek je živi primjer "vojnika NK Osijek".

Ali, bojimo se, kako to nije sve. Sve jača je glasina koja dolazi s Opus Arene da i Darko Nejašmić razmišlja o odlasku. Ušao je u zadnju godinu ugovora, a čini se kako nema namjeru potpisati novi jer je prema potezima sportskog sektora shvatio kako tu nema kruha za ambiciju koju Neja nosi u sebi… Nema više niti Europe koju je silno želio igrati u dresu Osijeka do prosinca. I ako već Boto nije mogao zadržati Miereza koji je imao identično trajanje ugovora, ne vidimo kako će zadržati Nejašmića ako se pojavi nešto konkretno do kraja prijelaznog roka. A Osijek s Nejom i bez njega nisu ista momčad...

I zato je vrijeme da Jose Boto konačno pokaže svoje relacije, znanje, iskustvo i moć. Bod iz tri utakmice s dva derbija ispred Osijeka upalilo je alarm u gradu na Dravi. Još ako Nejašmić digne sidre - ne sluti na dobro!



Tagovi

NK OsijekFederico CoppitelliHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti