Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Jugović donio prvi bod Osijeku u ovoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 22:51

Gorica i Osijek pdojelili su bodove u prilično sadržajnom dvoboju u Velikoj Gorici.

Osijek je stigao do premijernog boda u ovoj sezoni HNL-a nakon što je odigrao 2-2 na gostovanju kod Gorice u utakmici u kojoj su preokrenuli početno vodstvo domaćina s dva gola Jugovića da bi potom Pavlović donio bod domaćinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek je stigao u Turopolje nakon prilično šokantnog ispadanja od Zire. Trebali su Coppitelliju bodovi da malo osovi “bijelo-plavi” brod koji se opasno nakrivio... Talijan na klupi Osijeka dao je priliku Hasiću da debitira, ostavivši Omerovića na klupi...

Počelo je oprezno s obje strane. Dvadesetak minuta za zaborav ako ne računamo pokušaj Lime iz daljine za Osijek, odnosno priliku Ndockyta za domaćine. Tek nakon pola sata dvoboja prilike su postale nešto konkretnije. Ndckyt je napravio nered na lijevoj strani nakon kojeg je Čavlina skinuo pokušaj Maloče glavom. Gosti su uzvratili preko centaršuta Bukvića kojeg vratar Radošević odnosi ispred Ademija.

I ona je Gorica stigla do prvog domaćeg gola u ovoj sezoni. Bila je to brza tranzicija preko desnog krila u kojoj je Mikanović sjajno, kao na pladnju, poslužio mladog Kapulicu koji dovodi Goricu u vodstvo.

U nastavak je Coppitelli ušao s dvostrukom izmjenom. Stjopa Mkrtčjan prepustio je svoje mjesto Omeroviću, dok je Jugović ušao umjesto Lime. I očito je pogodio jer je kapetan u drugoj utakmicu u nizu upisan u listu strijelaca. Akciju je započeo Omerović ubačajem, Matković je spustio loptu a Jugović zaključio akciju na najbolji mogući način iz perspektive gostiju. Malo kasnije svjedočili smo potpunom preokretu Osijeka. Popriličan nered u obrani Gorice iskoristio je Jugović koji svojim drugim pogotkom dovodi Osijek u vodstvo.

Rajko Vidović reagirao je trostrukom zamjenom. Skrbin je testirao refleks Čavline iz daljine, dok je Mikanović probao glavom. A nije samo pogodio Coppitelli s izmjenama. I Rajko Vidović je imao svog “Jugovića” u obliku Damjana Pavlovića koji je bio najprisebniji nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Pršir a loptu prebacio Štiglec te iz blizine vratio domaćine u život. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Gorica - Osijek 2-2

Gradski stadion Velika Gorica.

Sudac: Mario Zebec (Cestica); pomoćnici: Sanja Rođak Karšić (P. Sesvete), Željko Bučar (D. Resa). Četvrti sudac: Ante Čulina (Zagreb). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Hrvoje Radić (Split).

Strijelci: 1-0 Kapulica (38. as. Mikanović), 1-1 Jugović (53. as. Matković), 1-2 Jugović (60. as. Bukvić), 2-2 Pavlović (83. as. Štiglec).

Žuti kartoni: Čaić (Gorica); Matković (Osijek)

Gorica (3-5-2): Radošević - Krizmanić, Maloča, Leš - Mikanović (od 90. Vrzić), Pršir, Čaić (od 67. Skrbin), Kapulica (od 67. Pavlović), Štiglec - Kolar (od 67. Šlogar), Ndockyt (od 76. Majstorović).

Osijek (4-1-4-1): Čavlina - Hasić, Jelenić, Mkrtčjan (od 46. Omerović), Jurišić - Nejašmić - Matković (od 86. Živković), Pušić (od 90. Barić), Lima (od 46. Jugović), Bukvić - Ademi (od 67. Soldo).




Tagovi

HNLNK OsijekHNK Gorica

Ostale Vijesti