REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

VIDEO Večer koju treba što prije zaboraviti… Modri upisali najteži europski poraz u povijesti

uto. 17.09.24. | 18:48

Katastrofa Dinama u Münchenu

Sportski je bilo nadati se. To je ionako bio prvi preduvjet koji su igrači Dinama 'morali' zadovoljiti uoči ogleda i omjera snaga na Allianz Areni.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali u tih 90 i kusur minuta je taj, dobro podmazani bavarski stroj, izbušio ambicije Dinama o pozitivnom rezultatu i pokazao da je razlika u kvaliteti i nekoliko stepenica u njihovu korist. Od trke, agresije, razmišljanja, do brzine reakcije, donošenja odluke, preciznosti pa do čitave nogometne izvedbe...

Premda, u drugo poluvrijeme je istrčao neki borbeniji, odlučniji i hrabriji Dinamo koji je za dvije minute uspio s dva pogotka razdrmati uspavane Bavarce, ali to je na koncu bilo to od Zagrepčana

Bayern je večeras pokazao Dinamu koliko je daleko od najboljih europskih momčadi. I razlika je, iz kojeg god kuta gledali, baš velika. Strahovita. Na koncu je to bilo 9-2 za bavarski sastav.

Niti 20 minuta – toliko je Dinamo imao svježine u nogama i kisika u plućima da odbacuje munjevite napade Bavaraca. I u tih 17,18 minuta, nije to uopće toliko slabo izgledalo. Ali onda se 'nebo otvorilo' i nije prestajalo obilno kišiti.

Jakirović je zamislio dupliranje oba boka, Pierre-Gabriel i Ogiwara su se trebali boriti s brzancima Bavaraca, Gnabryjem, Musialom, Oliseom, trebao im je pomagati jedan ili više veznih, pa i Pjaca se spuštao po krilu kako bi pomagao obrani, ali protuotrova za ubode Bayerna nije bilo. Kane je otvorio svoj golgeterski račun u 19. minuti iz penala, nakon što je prethodno poništen pogodak Gnabryja iz iste akcije. Nastavilo se golom Guerreira koji je proparao mrežu Nevistića nakon finog kombiniranja s Musialom, a sjajno poluvrijeme domaćina okrunio je Olise koji je ostao usamljen u kaznenom prostoru nakon ubačaja Kimmicha.

Dinamo je, inače, svoj prvi pokušaj dočekao u smiraju poluvremena kada je silovito, ali neprecizno pucao Pjaca.

Drugi dio donio je i osjetno drugačiji gard Dinama. Jakirovićevi igrači su u samo dvije minute napravili totalnu pomutnju u redovima Kompanyjeve momčadi, zabijali su Petković i Ogiwara, ali to je samo razbudilo Bavarce koji su ubrzo ponovno krenuli zabijati golove kao na pokretnoj traci. Kane i Olise su vratili mir Allianz Areni, a do kraja je Kane potpisao poker golova, a među strijelce su se upisali i Sane te Goretzka za velikih, ogromnih Bayern 9, Dinamo 2.

Najteži je ovo europski poraz Dinama u njegovoj povijesti, a nikada nitko u povijesti Lige prvaka nije uspio zabiti devet golova. Do večeras.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Bayern – Dinamo 9-2

München. Stadion: Allianz Arena. Gledatelja: 71.069.

Sudac: Juan Martinez Munuera; pomoćnici: Diego Barbero i Miguel Martinez; VAR: Ricardo de Burgos (svi Španjolska); AVAR: Tomasz Kwiatkowski (Poljska).

Strijelci: 1-0 Kane (19., 11m), 2-0 Guerreiro (34., Musiala), 3-0 Olise (38., Kimmich), 3-1 Petković (49., Pjaca), 3-2 Ogiwara (51., Mišić), 4-2 Kane (58.), 5-2 Olise (60., Musiala), 6-2 Kane (72., 11m), 7-2 Kane (78., 11m), 8-2 Sane (85., Müller), 9-2 Goretzka (90+2.)

Žuti kartoni: Ristovski (Dinamo).

Bayern (4-2-3-1): Neuer (46., Ulreich) – Kimmich, Upamecano, Kim (69., Dier), Davies – Pavlović, Guerreiro (81., Goretzka) – Olise (69., Müller), Musiala (69., Sane), Gnabry – Kane.

Dinamo (5-4-1): Nevistić – Pierre-Gabriel (73., Špikić), Ristovski, Theophile, Mmaee, Ogiwara (73., Hoxha) - Pjaca (61., Kulenović), Rog (46. Stojković), Mišić, Baturina (79., Ademi) – Petković.




TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

Liga prvakaGNK DinamoBayern

Ostale Vijesti