Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Bravo, Neretvanac! Rijeka slavila, ali Opuzenci mogu biti ponosni, majstorija Krešimira Medića, Andrićev prvijenac

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 18.09.24. | 20:22

S 3-1 slavili su Riječani, koji su veći dio utakmice odvozili 'u leru', dok su izabranici Damira Vučića odigrali jednu vrlo kvalitetnu utakmicu te usprkos porazu mogu biti itekako zadovoljni.

Rutinski i bez pretjeranog stresa, ali ne i sa čistom mrežom, nogometaši Rijeke svladali su Neretvanac (3-1) čime su izborili plasman u 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa. Andrić (10.), Pašalić (33.) i Radeljić (60.) zabili su za domaćina, odnosno na papiru gosta, dok je jedini pogodak za Neretvanac postigao 18-godišnji Krešimir Medić (83.) koji je s 20-ak metara prekrasnim udarcem svladao Josipa Posavca. Riječani su 'na autopilotu' odradili ovaj susret, za to su na kraju 'kažnjeni' primljenim pogotkom a kako su Opuzenci branili svoje boje u ovom ogledu najbolje opisuje pljesak više od tri tisuće gledatelja s kojim su ispraćeni s rujevičkog stadiona. Kup-senzacija ove je srijede izostala, ali nogometaši Neretvanca su odigrali utakmicu iznad svojih mogućnosti što ih svakako može činiti ponosnima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je do vodstva stigla nakon točno 10 minuta. Po desnoj strani kombinirali su Pašalić i Bogojević koji je nakon jednog 'prebrojavanja' uputio prizemnu loptu na vrh peterca gdje ju je spremno dočekao Komnen Andrić koji je rutinski poentirao i tako došao do svojeg prvijenca u dresu Rijeke. Odnosno, priznatog prvijenca, jer Andrić je poentirao i protiv Dinama, ali je taj pogodak poništen zbog malog, ali postojanog zaleđa…

Iako se očekivalo da će Đalović malo više 'promiješati karte', trener Rijeke od prve minute na terene je poslao i Jankovića i Fruka i Pašalića. Trojica Rijekinih 'bombardera' nisu dobila predah, s tim da se odluka trenera Rijeke može razumjeti. Kad je riječ o Jankoviću, on igra u jako dobroj formi koju Đalović nije htio 'prekinuti', dok se od Pašalića i Fruka očekuje malo više pa je tako ova utakmica trebala poslužiti da se dva najbolja igrača Rijeke vrate u formu…

Razlika u kvaliteti bila je jasna od prvog sučevog zvižduka, a pobjeda Rijeke praktički ni u kojem trenutku nije dolazila u pitanje. Istina, imali su 'domaćini', u plavim dresovima, jednu (polu)priliku u četvrtoj minuti, ali čak i da su ju uspjeli kapitalizirati, teško da bi to išta bitnije promijenilo…

Igrala se 33. minuta kad je Rijeka povećala svoje vodstvo. Pašalić je izbio sam pred vratara gostiju te ga rutinski svladao, s tim da je prethodno dvije dobre situacije upropastio Djouahra. Prvo je nakon prekrasnog ubačaja Fruka opalio visoko preko gola, dok je u drugoj situaciji iskosa krenuo prema vrataru Neretvanca, pucao po podu, ali je vratar Maslać uspio ukrotiti njegov udarac.

Do kraja prvog dijela pamti se jedan atraktivan pokušaj Pašalića koji je iz voleja , nakon dodavanja Djouahre s lijeve strane, tukao silovito, ali je njegov pokušaj s kojih 7-8 metara zapeo u bloku.

Đalović je na poluvremenu napravio tri promjene, Pašalić, Andrić i Janković, dok su umjesto njih na teren istrčali Rukavina, Perica i Gojak. Gostujući strateg Vučić nije ništa mijenjao, što je na neki način i očekivano, jer biti samo dva pogotka 'minusu' protiv trenutnog lidera HNL-a nakon 45 minuta nije nešto što ga je trebalo posebno brinuti.

Prvu priliku u nastavku 'gosti' u bijelim dresovima kreirali su nakon manje od 60 sekundi. Perica je prošao po desnoj strani, prizemnom loptom pronašao Djouahru na drugoj vratnici, ali pokušaj Francuza alžirskog podrijetla na kraju je završio u vanjskom dijelu mreže. U tom trenutku Djouahra je kompletirao 'hat-trick' velikih promašaja, ali kako njegova minutaža ove sezone nije očaravajuća, činjenicu da njegove nišanske sprave nisu najbolje podešene može se razumjeti.

Prije pogotka za 3-0, kojeg je u 60. minuti postigao Radeljić, dobre prilike propustili su Rukavina (51.), Fruk (59.) i Perica (60.) koji je pogodio gredu, da bi onda u nastavku akcije današnji kapetan Rijeke uspio doći do svojeg drugog ovosezonskog pogotka nakon što je protiv Osijeka na Opus Areni poentirao u 2-0 slavlju njegove momčadi.

Nakon tog pogotka Rijeka je iz treće brzine prebacila u – ler. I za to su onda kažnjeni u 83. minuti kad je prekrasan pogodak postigao Medić koji je s kojih 20 metara prekrasnim udarcem svladao Posavca. Radomira Đalovića je taj pogodak prilično naljutio, jer iz aviona se moglo vidjeti da su Riječani na 'autopilotu' te da su nakon trećeg pogotka samo čekali da utakmica završi.

Iako nogomet ponekad napiše čudnovate priče, za Neretvanac je i taj jedan pogodak bio kao da su odnijeli pobjedu s Rujevice. Prikazali su se u dobrom svjetlu, časno su branili boje svojeg kluba te se uzdignuta čela mogu vratiti na svoju Podvornicu.

Neretvanac – Rijeka 1-3

Strijelci: 0-1 Andrić (10., Bogojević), 0-2 Pašalić (33., Fruk), 0-3 Radeljić (60.), 1-3 K. Medić (83., Mikulić).

Stadion: Rujevica, gledatelja: 3166

Glavni sudac: Ivan Vukančić (Benkovac)

Žuti kartoni: Bajkuša, Mikulić (Neretvanac), Goda (Rijeka)

Crveni kartoni: /.

Neretvanac (3-5-1-1): Maslać, Deak, Da Silva (73. Tokić), Batinović (89. Vuckovic), Bajkuša, Šunjić (66. Ivanković), Mikulić (89. Alpeza), D. Medić, Prusina (66. Čarapina), K. Medić, Tomašević.

Rijeka (4-1-4-1): Posavec - Bogojević, Majstorović, Radeljić, Goda - Selahi (73. Dogan) - Pašalić (46. Rukavina), Fruk (63 Ilinković), Janković (46 Gojak), Djouahra - Andrić (46. Perica).



Tagovi

HNK RijekaRijekaNeretvanacHrvatski nogometni kupKupKomnen AndrićMarco PašalićStjepan Radeljić

Ostale Vijesti