Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebaši složni: “Ne sjećamo se kad je netko ostavio Aalborg na ovako malo golova”

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 18.09.24. | 20:28

Trener Zagreba bio je iznimno zadovoljan, a Danci, hladni kao uvijek, nisu čak niti ovaj poraz pretjerano dramatično prihvatili

U susretu 2. kola B skupine rukometne Lige prvaka Zagreb je u Areni pobijedi europskog doprvaka Aalborg sa 31-23 (13-9) ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Nakon poraza u prvom kolu na gostovanju kod Industria Kielcea (23-30), hrvatski prvak je sjajnom predstavom srušio europskog doprvaka. Odlično je Zagreb odigrao cijeli susret slavivši na koncu s velikih osam razlike. Momčad Andrije Nikolića je povela 5-2, zatim 7-3. Danci su smanjili na dva gola zaostatka (7-9), no Zagreb je do poluvremena povećao prednost na četiri gola prednosti (13-9).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na otvaranju drugog dijela Zagreb je poveo 14-9, Danci su u nekoliko navrata smanjili na tri gola zaostatka, no hrvatski sastav je od 48. do 51. minute napravio seriju 4-0 i od 21-18, pobjegao na velikih sedam razlike (25-18). Zagreb je sa plus 7 sedam (28-21) ušao i u posljednjih pet minuta, a kada je Filip Glavaš realizirao sedmerac za 29-21 priča je bila gotova. Na koncu je završilo 31-23.

Zagreb su do pobjede predvodili Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš sa po sedam golova, Timur Dibirov je dodao šest golova, dok je Matej Mandić imao 12 obrana.

"Čestitao bih svojim igračima, posebno Roku, od prvog do zadnjeg su svi odigrali sjajno. Obrana je bila top, Manda je bio odličan, ali i napad je bio dosta discipliniran. Nismo dozvolili Dancima da razviju svoju igru. Znamo da zabijaju inače preko 30 golova, a sada su imali samo 23. Uvijek se pripremamo isto, radimo isto, treniramo isto, vjerujemo da je to dobro. Dogodilo se u Kielceu što se dogodilo, ali nadam se da ćemo uspjeti ponoviti ovo."

Pohvalio je i publiku.

"Hvala navijačima, puno su nam značili, puno nam donosi njihova podrška!"

Posebnu večer imao je Roko Trivković koji je debitirao u Areni Zagreb u Ligi prvaka.

"Igrao sam u Trogiru, podrška je znala biti dobra, ali ovo je nešto sasvim novo. Dobra priprema i dobra izvedba. Ne znam tko je zadnji ostavio Aalborg na tako malo golova kao mi danas. Promašili smo neke zicere, ali smo imali i discipliniran napad. Mandić nas je ispratio nakon što smo mi odigrali dobru obranu", rekao je debitant, a potom dodao:

"Mislim da smo generalno u Poljskoj isto odigrali dobru utakmicu, ali tehničke su nas greške koštale."

Osvrnuo se još na večerašnju utakmicu:

"Što reći... Debi u Areni, odličan osjećaj. Predivna atmosfera od prve do zadnje minute, obrana od prve do zadnje minute kapa svakome od suigrača do poda. Ušli smo jako dobro u utakmkicu. Prvih 10-ak minuta smo 'zakrvili' što bi se reklo, promašili smo neke zicere, ali to nas nije sputalo, nastavili smo igrati svoju igru.

Timur Dibirov zaredao je tri gola u tri minute:

"Nije bio Aalborg toliko slab kako je na kraju ispalo. Bili smo jako dobri, tražimo taj angažman, tu požrtvovnost. Najbitnije je da dobijemo taj osjećaj da smo doma mi gazde, grupa nam je takva da bodove moramo tražiti kod kuće, a u gostima sve što ostvarimo je bonus", rekao je promuklim glasom.

"Čujete mi glas. Došao sam, još promukao, rekli su mi odigraj koliko možeš i na kraju je bilo odlično."

Filip Glavaš složio se sa suigračima:

"Svaka čast dečkima, borili smo se od prve do zadnje minute, jedan Aalborg je viceprvak Europe, pobijediti ga s ovoliko razlike, nemam riječi. Bio je cilj trčati s njima, a da imamo discipliniran napad, da se iz toga lakše vraćamo, upalilo je, kapa do poda svima od igrača do stožera."

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Kristian Bjornsen i Felix Moller sa po pet golova.

"Čestitam Zagrebu. Nije lako skupljati bodove u Ligi prvaka, tako da moramo pokazati puno više fokusa. Ovo je jako razočaravajuće, ne samo što smo izgubili, nego i zbog načina na koji smo igrali. Nismo se ovome nadali", rekao je trener danske momčadi Mike Machulla, a Vlah dodao:

"Čestitam Zagrebu. Prošle godine smo izborili bod tu, ove godine izgubili dva. Mandić je odradio svoj dio, teško je kada na poluvremenu gubiš četiri razlike kasnije tražiti povratak."

U drugom kolu još se sastaju Nantes - Inustria Kielce, Magdeburg - Kolstad, te Barca - Pick Szeged. Zagreb u trećem kolu, 25. rujna očekuje gostovanje u Trondheimu protiv Kolstada. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebRukometna Liga prvakaAalborg

Ostale Vijesti