Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Velimir Zajec: „Cilj je zadržati nositelje igre, Petkoviću smo ponudili novi ugovor, a želimo vratiti B momčad“

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 08.08.24. | 11:10

Dinamov predsjednik progovorio je o brojnim aktualnim temama povezanim s hrvatskim prvakom.

Nakon uspješnog ulaska u novu sezonu, i 5-0 pobjede nad Istrom 1961, predsjednik Dinama Velimir Zajec dao je vrlo sadržajan intervju Karlu Ledinskom iz Večernjeg lista u kojem se dotaknuo brojnih tema, počevši od prve momčadi, novih pojačanja i statusa Baturine, Petkovića i Sučića, preko novog stadiona i trećeg dresa, sve do 'rasprave' s Markulinom i ponovnom pokretanju B momčadi...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Utakmica otvaranja s Istrom 1961 pokazala je da smo se jako dobro pripremili, kroz pripreme i prijelazni rok. Dečki i trener radili su sjajno i maksimalno spremni dočekujemo novu sezonu. Imat ćemo bolju momčad nego prošle sezone", rekao je u uvodu Dinamov predsjednik koji je nahvalio Dinamova ovoljetna pojačanja Marka Pjacu, Raula Torrentea, Samya Mmaeea i Juana Cordobu.

"Pjaca će biti veliko pojačanje, a Marokanac Mmaee je sjajan. Igra autoritativno, ulazi u 'kost'. Nakon dovođenja Cordobe želimo još lijevog beka i možda jednog napadača. Računamo i na Kačavendu i Stojkovića koji se vraćaju od ozljede. Bit će to dobro".

Mnogi tvrde kako će najveća Dinamova pojačanja za tekuću sezonu biti ostanci Brune Petkovića, Martina Baturine i Petra Sučuića...

"Nema prodaje do kraja playoffa. Za Sučića smo dobili ozbiljnu ponudu od Coma, no odbili smo je. Liga prvaka će uvjetovati projekcije prihoda. Nastojat ćemo zadržati ključne igrače do kraja sezone, posebno Baturinu. Petkoviću smo na na stol stavili prijedlog novog ugovora na još jednu godinu. Vjerujem da ćemo završiti te pregovore vrlo brzo. On je naš stožerni igrač i tu treba ostati".

Dinamo s europskom sezonom kreće 20. kolovoza, domaćim dvobojem protiv Qarabaga ili Ludogoreca.

"Više bih volio Bugare. Qarabag je prošle sezone odigrao sjajnu Europu, daleko bismo putovali i volio bih ih izbjeći".

Spomenuo je i status izgradnje novih stadiona u Zagrebu, u Kranjčevićevoj i Maksimiru...

"Maksimirski stadion je sramota našeg grada i naše države. S politikom radimo na tome da se stadion konačno počne graditi. Političari shvaćaju nužnost stadiona. Vjerujem da će uskoro krenuti izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj, potom i u Maksimiru. Razgovori oko novih stadiona su intenzivni. Drago mi je da detalji ostaju iza zatvorenih vrata. Vjerujem da ćemo ubrzo gledati ne samo predstavljanje projekta već i početak radova, nadam se već u veljači".

Zajec smatra kako je demokratski izabrani Izvršni odbor, na čijem je on čelu, u proteklih pet mjeseci uspio stabilizirati klub...

"Imamo i sjajnog šefa Uprave Zvonimira Manenicu koji je autoritet po pitanju financija. On je puno utjecao na stabilizaciju kluba, a nedavno smo dobili i novog člana Uprave za marketing, Hrvoja Puhala. Dečki su 24 sata u funkciji Dinama, dovode nove sponzore... Vratili smo i legende u klub, recimo Džemu Mustedanagića i Tomislava Šokotu koji bi uskoro trebali postati klupski skauti. Silvio Marić je postao ambasador kluba, pun je ideja, ima puno iskustva i sjajan pristup s ljudima. Baš je idealan za taj posao", rekao je Zajec i pohvalio navijačku atmosferu oko kluba i navijački zanos koji se "osjeti na svakom kutu, ne samo Zagreba nego i okolice".

Dinamo se prošle sezone za naslov borio s Rijekom i Hajdukom, ove bi Plavima, uz dva jadranska rivala, konkurent mogao biti i Osijek kod kojeg Plavi gostuju u nedjelju (21 sat).

"Neće nam biti lagano. Rijeka i Hajduk su dobri. Maksimalna je ozbiljnost, nema zezancije. Rakitić je veliko ime, odličan igrač i čovjek, kreator. Istina, nije više u najboljim godinama, trkački možda nije na top razini, ali još uvijek može dati puno, posebno u HNL-u. Perišić će isto biti sve bolji. On je šljaker, dovest će se uskoro u jako dobru formu", tvrdi Zajec koji je, s Markom Marićem, napravio i promjene u funkcioniranju cijenjene Dinamove škole nogometa:

"Moj cilj je promovirati što više naših klinaca iz omladinske škole. Bez njih osuđeni smo kupovati, a to dugoročno ne može biti dobro. Imali smo jako puno upita za mlade igrače, da odu negdje na posudbu. To je isto pokazatelj napretka u radu naše akademije. U klubu postoje neki načelni razgovori o povratku B momčadi. To se po nama mora omogućiti. Do tada, osuđeni smo na posudbe u manjim klubovima s planom da se nakon dokazivanja vrate u Dinamo".

Zajec je u velikom intervjuu još spomenuo jačanje statusa Dinama u Izvršnom odboru HNS-a u kojem trenutno nema 'svojeg čovjeka', a ponovno se osvrnuo i na prozivke predsjednika Slaven Belupa Roberta Markulina.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista. (G)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti