Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Velimir Zajec: „Neugodno sam iznenađen s kolegom Markulinom“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 19:20

Predsjednik Dinama osvrnuo se na komentar predsjednika Slaven Belupa...

Prvo kolo nove sezone HNL-a nije ostalo bez 'repova'. U koprivničkom prvoligašu Slaven Belupu razočarani su suđenjem na utakmici Hajduk - Slaven Belupo (2-1). Smatraju kako Slaven izgubio zbog nekoliko navodnih sudačkih pogreška, odnosno da Hajduk nije trebao dobiti jedanaesterac, da je autogol Dominika Pripća neopravdano poništen te da Zdenko Lovrić nije imao jednak kriterij kod pokazivanja javnih opomena.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Markulin je, u razgovoru s Goranom Čičinom-Mašanskerom za Sportske novosti, opleo je po sudačkoj organizaciji u više navrata napomenuvši kako za Dinamo i Hajduk vrijede drukčiji kriteriji u odnosu na ostale klubove HNL-a.

"Skoro 20 godina sam član Izvršnog odbora i mislim da je došlo vrijeme da se neke stvari počnu mijenjati i da svi imamo isti tretman. Kad lopta pogodi igrača u ruku, ista situacija za Dinamo i Hajduk je uvijek penal, za Rijeku je ponekad penal, a za sve nas druge nije penal. Hoćemo li zanimljivo prvenstvo, onda trebamo imati i pravednije suđenje za sve ekipe. U protivnom bi možda bilo bolje da jedno prvenstvo igraju Dinamo i Hajduk, a da mi svi ostali igramo drugo prvenstva", rekao je Markulin.

Prozivanje hrvatskog prvaka Dinama potaknulo je predsjednika Plavih Velimira Zajeca da na svojoj službenoj Facebook stranici javnosti pošalje priopćenje i 'odgovori' predsjedniku Slaven Belupa na prozivke.

"Neugodno sam iznenađen što kolega Robert Markulin kao predsjednik Slaven Belupa već nekoliko puta, komentirajući suđenje na utakmici 1. kola HNL-a između Hajduka i njihovog kluba, pokušava u svoju borbu uvući i Dinamo. Ne znam što će mu, kao ni njegovom treneru koji je krenuo s time u izjavama nakon utakmice, pomoći nametanje tog krivog konteksta i uvlačenje našeg kluba u nešto s čime, jasno je svima, nemamo nikakve veze. Otkad smo preuzeli odgovornost za vođenje kluba od novog vodstva niste čuli komentiranje sudačkih odluka ne samo na utakmicama Dinama, već i na ostalim utakmicama, te će tako biti i u budućnosti", rekao je kratko Zajec.

Hoće li uslijediti novi odgovor iz Grada juhe, ostaje za vidjeti... (G)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoVelimir ZajecSlaven Belupo

Ostale Vijesti