Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamu se ‘smiješi’ četvrti sudar s Ludogorecom: Prvak Bugarske slavio u Bakuu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 19:56

Iako je Qarabag bio opasniji u prvom dijelu, bugarski prvak je odigrao odlično drugo poluvrijeme i u Razgrad se vraća s minimalnom prednosti.

Prvak Bugarske Ludogorec svladao je prvaka Azerbajdžana Qarabag u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka odigrane danas u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Iako je Qarabag dvoboj dočekao kao favorit, i imao više izglednih prigoda do prvog gola na utakmici, Ludogorec je na kraju slavio s 2-1 i napravio veliki korak prema plasmanu u treće pretkolo u kojem svojeg suparnika strpljivo čeka zagrebački Dinamo.

Gurban Gurbanov, strateg Qarabaga, na teren je poslao momčad u 4-2-3-1 formaciji. Na vratima je stajao Hrvat Fabijan Buntić, i imao je nekoliko dobrih intervencija, a na poziciji desnog beka krenuo je bivši igrač Rijeke Marko Vešović. Što se ofenzivnog segmenta azerskog prvaka tiče, vrlo opasanim u redovima Qarabaga pokazali su se strijelac Juninho Vieira, Alžirac Yassine Benzia te krilni napadači Leanro Andrade (Zelenortska republika) i kapetan Abdellah Zoubir (Francuska).

U redovima prvaka Bugarske Ludogoreca nije bilo Hrvata niti igrača koji su igrali HNL. Georgi Demrendzhiev je na teren poslao momčad u 4-3-3 formaciji, a u prvih 11 našao se tek jedan Bugarin, lijevi bek (i kapetan) Anton Nedyalkov. Napad su činili opasni Švicarac Kwadwo Duah, Brazilac Caio Vidal i Ganac Bernard Tekpetey.

Qarabag je bolje otvorio utakmicu, probali su Landro Andrade, a potom i Marko Vešović čiji je udarac otišao malo iznad gostujućeg gola. Branič domaćina Bahul Mustafazada u 18. je zabio, ali gol nije bio priznat zbog zaleđa. Qarabag je u prvom dijelu prvog poluvremena dominirao, no, Ludgorec je s vremenom uspio zaustaviti pritisak Azera i pomalo umrtviti utakmicu. Tek krajem prvog dijela Qarabag opet kreće u napad, ali prvi dio sigurno nije impresiornirao Sergeja Jakirovića, što se ne može reći za nastavak utakmcie...

Qarabag dosta bolje otvara drugo poluvrijeme, Juninho je sjajnim prodorom probao matirati Bonmana, ali bezuspješno. Dobar pokušaj imao je i Benzia. No, Ludogorec je u nastavku bio puno odlučniji i ofemnzivniji nego u prvom dijelu. Prvo je veliku šansu propustio Bernard Tekpetey nakon što je Buntić sjajnom reakcijom obranio udarac Vidala, a potom je Dinis Almeida glavom pogodio za vodstvo Bugara na dodavanje Španjolca Sona.

Qarabag se brzo vratio u igru, opasni Vieira pogađa iz blizine za 1-1. Do kraja dvoboja igralo se dosta otvoreno, obje momčadi nisu se zadovoljavale bodom, a veliki korak prema prolasku u zadnju fazu doigravanja Ludogorec je napravio u 87. kada je Caio Vidal sjajnim udarcem glavom zabio drugi pogodak za svoju momčad.

Vidal je ubrzo zaradio i isključenje te Bugari u uzvratu neće moći računati na opasnog Brazilca. Do kraja utakmice Qarabag je bio taj koji je napadao i pokušao zabiti za poravnanje, imao je Vieria nekoliko efektnih pokušaja (jednom i škarciama), iako je i Buntić u jednom navratu, neposredno pred drugi gol Bugara, sjajnom reakcijom spasio svoja vrata.

Uzvrat se igra idućeg utorka u Razgradu. (N.R.)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoQarabagLudogorecLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti