Vjeran Žganec-Rogulja
Vjeran Žganec-Rogulja

“U srijedu smo svim srcem navijali za Modre. U nedjelju ćemo poginuti za pobjedu protiv njih“

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 05.10.24. | 08:00

Oliveras? Trenirao sam s njim u Romi i tvrdim da je možda i najbolji lijevi bek s kojim sam trenirao u životu. Odličan je pogotovo prema naprijed, to mi govore i Dinamovi igrači. Siguran sam da je Dinamo doveo veliko pojačanje, kaže Ante Ćorić u razgovoru za Germanijak

Naletjeli smo neki dan u kafiću blizu maksimirskog stadiona na trojicu bivših Modrih, koje je nogometni put opet spojio u Varaždinu. Ante Ćorić, Oliver Zelenika i Tomislav Duvnjak u nedjelju će na meniju imati posebnu utakmicu. U Varaždin stiže 'njihov' Dinamo, očekuje se nogometna fešta, jer i Varaždin je 'vruć', pri vrhu ljestvice, igra dobar nogomet i vrijedno skuplja bodove. Antu Ćorića dobili smo upravo na putu prema Varaždinu, jedan od zadnjih treninga prije velikog dvoboja s Modrima. Koji, jasno, i za njega ima posebnu draž.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Zna se što znači utakmica protiv Dinama, svakom igraču to je poseban motiv. Ne znam još hoću li u nedjelju igrati, ali naravno da bih volio upisati prve minute ove sezone. I pobjedu, jasno.", priča Ćorić u razgovoru za Germanijak, koji se nakon lanmjske rudeške epizode, ove sezone skrasio u Varaždinu. No, nešto duža ljetna pauza ostavila je traga, Ćorić još hvata pravu formu i fizičku spremu.

"Ma, osjećam se sve bolje i bolje i jedva čekam da istrčim na teren. Imao sam na kraju prošle sezone nekih problema s leđima, nisam trenirao gotovo dva mjeseca i treba mi neko vrijeme da se vratim u pravi ritam. Pogodio sam s dolaskom u Varaždin, to je odlična sredina, radi se odlično, atmosfera u momčadi je stvarno sjajna. I baš mi je gušt ići na svaki trening. Pričao sam s trenerom Šafarićem, rekao je da je zadovoljan kako radim i kako napredujem i da će me sad polako ubacivati u momčadi. Prvo 20, 30 minuta, a onda, nadam se, sve više. I suigrači mi govore sam dobar, sve bolji svakim treningom, tako da su mi zasad sva iskustva vrlo pozitivna. Ne znam hoću li igrati u nedjelju protiv Dinama, ja bih baš volio."

Dinamo dolazi nakon odlične utakmice protiv Monaca i 2-2 u Ligi prvaka. Zna se da Ćorić i njegova obitelj jednoglasno i zdušno dišu za Dinamo, ne bismo se čudili da je u srijedu bio na maksimirskim tribinama?

"Nisam bio, imali smo trening pa ne bih stigao! Gledali smo utakmicu u Varaždinu na televiziju, bili su baš i Zelenika i Duvnjak, A možete misliti, svim smo srcem navijali za Dinamo, baš smo bili oduđevljeni kako su odigrali. Kod 2-0 sam rekao da nema šanse da prime gol. Ali, eto, jedna ili dvije pogreške i sve se okrene. No, Dinamo me ipak oduševio, vrhunska predstava, pokazao je da se može nositi s klubovima na toj razini. Došao je Bjelica, u nekoliko dana podigao momčad, bit će Modri još bolji."

Zna li Ante Ćorić podatak da je Bjelica s Dinamom prije pet godina došao u Varaždin nekoliko dana nakon onih 4-0 protiv Atalante? I izgubio 1-0. Sad dolazi četiri dana nakon Monaca.

"Stvarno? Ne, nisam to znao. Dakle, zašto se ne bi ponovila 2019., da Varaždin još jednom zaustavi Dinamo nakon odličnog europskog rezultata? Spremni smo na to."

To je nogomet. Jedan dan svim srcem bodrite Dinamo, za četiri dana ga istim tim srcem želite pobijediti?

"Svi znaju da sam dinamovac, uostalom, igrao sam u Dinamu, naravno da prema tom klubu gajim posebne emocije. Međutim, baš zato ću, budem li igrao, dati, što se kaže, 300 posto da ga i pobijedim. To što navijam za Dinamo, ne znači da će biti popusta, naprotiv. Upravo zato se protiv Dinama želim dokazati, jer tko zna, dok ima šanse, dok igram nogomet, uvijek vjerujem da bih se jednog dana mogao i vratiti u Maksimir. Možda u ovom trenutku ne zvuči ostarivo, ali nikad ne znaš što se može dogoditi. Zato, u nedjelju idemo jako, poginut ćemo za pobjedu.."

Istina, bilo bi za Varaždince bolje da je Dinamo stigao dva tjedan ranije. Kad je bio u velikoj krizi i natrčao na 'četvorku' u Koprivnici?

"Dinamo je predobra momčad, puno je tu odličnih igrača, da bi dugo bio u krizi. Znao sam da će se brzo oporaviti, da će se vratiti pobjedama, vidjelo se već protiv Lokomotive da je kriza prošlost, a ova utakmica protiv Monaca je to i dokazala. Ne sumnjam da će Dinamo i u nedjelju biti raspoložen, u kojem god sastavu igrao, ali nešto će se pitati i nas. Nećemo se tek tako predati."

Zašto i bi, Varaždin je jako dobro ušao u sezonu, u dvoboj s Dinamom ulazi s četvrtog mjesta?

"Kažem vam, nije to slučajno. Trener Šafarić točno zna što želi, u svlačionici je dobra kemija i igre i rezultati su posljedica toga. Osjećam da se možemo uključiti u borbu za Europu, težiti tom četvrtom mjestu. A sad, što će biti... Puno je utakmica do kraja, svašta se može okrenuti, no uvjeren sam da ovaj Varaždin ima kvalitetu za takav iskorak. Bit će u nedjelju zanimljivo, dobri mi, dobar Dinamo, gledatelji bi stvarno mogli uživati."

Inače, Ćorić je dobar prijatelj s Janom Oliverasom, mladim Španjolcem, lijevim bekom, koji je u Dinamo došao iz Rome. Čak je i pomogao u njegovom dolasku.

"Trenirao sam s njim u Romi tri mjeseca i tvrdim Vam da se radi o vrhunskom igraču. Mislim da nisam trenirao s boljim lijevim bekom! Pogotovo u ofenzivnom dijelu, tu je stvarno - TOP. Pričao sam i s nekim igračima Dinama, s Ademijem i potvrdio mi je da na treninzima pokazuje te svoje kvalitete. Evo, bio sam neki dan s Janom na večeri, kaže da mu je lijepo u Zagrebu, u Dinamu. On nije prošao pripreme, treba mu neko vrijeme da uhvati zamah, a ja sam uvjeren da će, kad uđe u momčad, pokazati da ima vrijednost za Dinamo."

Ćorića su iz Maksimira tada pitali za mišljenje.

"Da, još dok sam bio u Rudešu, Dinamo ga je pratio i Marko Marić me tada pitao što mislim o tom igraču. Rekao sam sve najbolje, jer, doista to i mislim. Zvao me i on kad je Dinamov interes postao konkretniji, rekao sam i njemu, naravno, sve najbolje o Dinamu i Zagrebu, preporučio mu dolazak. Tako da, vjerujem da će ta priča s Oliverasom ispasti pozitivna, da će se Jan predstaviti kao pojačanje kad jednom zaigra za Dinamo."




Tagovi

Ante ĆorićGNK DinamoNK VaraždinHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti