Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Bjelica želi vratiti Filipa Benkovića i nada se povratku Dine Perića!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 22:45

Stoperske pozicije Dinamov je trener detektirao kao najranjivije u momčadi i moguć je povratak igrača, kojega je Bjelica doveo u Trabzonspor

"Nismo pričali o pojačanjima i dovođenju slobodnih igrača, dobro smo pokriveni na svim pozicijama.", odgovorio je Nenad Bjelica na svojoj inauguracijskoj press-konferenciji, a jedno od imena, koje se tada spomenulo bio je Filip Benković. Igrač, koji je baš neposredno nakon Bjeličina dolaska 2018. napustio Maksimir i u velikom transferu (14.5 milijuna eura) otišao Leicester, ipak bi se mogao vratiti u Maksimir.

Naime, Bjelica je Benkovića doveo na posudbu iz Udinesea u Trabzonspor, a kako mu je ljetos istekao ugovor s talijanskim klubom, Benković je slobodan igrač. I nema nikakve prepreke da već sad dođe u Dinamo. Naravno, ako se dogovori s klubom. Prema našim informacijama Bjelica je zaintererisan za Benkovića, već su i kontaktirali, čeka se samo zeleno svjetlo iz Dinama. Ako se svi koji trebaju dati poztiivan odgovor usuglase, Benković bi mogao uskoro, čak i prije zimskog prijelaznog roka, postati Dinamov igrač.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako Bjelica stalno ponavlja da je dobro pokriven na svim pozicijama, očito je da najviše problema ima sa stoperima, kojih nema dovoljno za rotaciju. Ozlijedio se nedavno Mmaee, Perković i Perić već su duže izvan stroja, a Bjelica nije sklon Ristovskom na stoperu, vidi ga kao desnog beka. I onda, kao protiv Monaca, ima samo trojicu stopera u kadru, Bernauera, Theophilea i Torrentea, nijednoga na klupi. A i Theophile je do pred samu utakmicu bio upitan za nastup. To je bio signal Dinamovu treneru da ipak razmisli o pojačavanju tih pozicija, Benković je prva opcija i nije taj posao daleko od realizacije. Druga mu je želja povratak Dine Perića, koji je već 10 mjeseci izvan nogometa. Perić je bio standardan u njegovu prvom mandatu, polako ulazi u puni trening, ali nakon tolike stanke i silnih ozljeda taj povratak ne ide baš glatko. Jasno, pitanje je i koliko bi Benković i Perić, s obzirom da nemaju utakmice u nogama, mogli ponuditi Dinamu, pogotovo u prvo vrijeme, no donijeli bi ipak širinu za HNL i Kup, u tim bi utakmicama Bjelica mogao malo rasteretiti stopere koji konkuriraju za Ligu prvaka. Ovako stalno strepi za njihovo zdravlje, nitko se ne smije ozlijediti, jer zamjenu, praktički i nema.

Očekuje se tijekom jeseni i povratak Maura Perkovića, no, pitanje je kakav je Bjeličin plan s njim, vidi li ga kao stopera ili ipak više na lijevom boku. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoNenad BjelicaFilip BenkovićDino Perić

Ostale Vijesti