NK Varaždin
NK Varaždin

Šafarić: “Očekujem goropadni Dinamo”; Mamić: “Ovo nam je velika prilika da se pokažemo”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 11:13

Trener i igrač Varaždina pred novinarima uoči nedjeljnog sraza s hrvatskim prvakom

Čestitam Dinamu na odličnoj utakmici u srijedu u Ligi prvaka, stvarno su odigrali vrhunski cijela momčad i šteta što ih nije nagradilo za odličnu igru s tri boda, ali to je Liga prvaka, u kojoj se ne opraštaju nikakve greške. Još jedno novo iskustvo za njih. Nama su pokazali, po ne znam koji put, da su najkvalitetnija momčad u ligi, da su prvaci dugi niz godina i da nas u nedjelju očekuje zahtjevna, ozbiljna utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

To je kazao Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina, na konferenciji za novinare uoči nedjeljnog sraza s hrvatskim prvakom (nedjelja, 16 sati, MAX Sport 1).

“Vidjet ćemo hoće li biti rotacija, ali Modri imaju veliku širinu i veliki broj kvalitetnih igrača i morat ćemo se jako dobro pripremiti za taj susret. Trebat će nam puno energije, trke i odgovornosti i u fazi napada i u fazi obrane. Morat ćemo biti kvalitetni od prve do posljednje minute, ako želimo napraviti kvalitetan rezultat”, dodao je strateg Varaždinaca uoči nadmetanja 9. Kola kojim se zatvara prvi krug hrvatskog nogometnog prvenstva.

Ima, kaže, određenih, sitnih problema s ozljedama kod pojedinih igrača, no tek će se pred samu utakmicu vidjeti tko možda neće moći zaigrati protiv Dinama.

“Očekujem goropadni Dinamo, jer, kao što je i njihov trener najavio, kod njih nema razlike je li u pitanju utakmica Kupa, prvenstva ili Lige prvaka, oni na svakom susretu idu na tri boda i tako će se vjerojatno postaviti i kod nas, ali mi isto tako želimo nastaviti domaći niz dobrih rezultata, ostaviti dobar dojam i pokušati osvojiti bodove protiv njih.”

Dinamo je u srijedu odigrao susret Lige prvaka, koliko eventualni umor kod njihovih igrača može biti prednost za varaždinski sastav?

“Naravno da su se u srijedu prilično potrošili po teškom i zahtjevnom terenu. Sigurno je da će težak i zahtjevan teren biti i u nedjelju, ali oni su u tom, europskom ritmu gdje su više naviknuti na utakmice u ritmu srijeda - subota, Njima to nije nešto novo i ne trebamo se puno zamarati time hoće li i kada pasti u igri. Imat će sigurno oni razdoblje igre gdje će biti kvalitetniji i dominantniji, imat ćemo i mi situacije i svoj period igre gdje ćemo stvarati šanse i možda nametnuti kroz posjed, samo je pitanje koliko će tko iskoristiti svoje periode u utakmici”, odgovorio je Šafarić.

Luka Mamić (22), vezni igrač i polušpica varaždinske momčadi, strijelac pogotka na susretu s Osijekom na Opus Areni, ističe da će nedjeljni susret biti veliki izazov za Varaždin.

“Dinamo na svakoj poziciji ima nekoliko dobrih igrača, koji u svakom trenutku može riješiti utakmicu u svoju korist i s kojim god će sastavom istrčati u nedjelju nama će to biti veliki izazov, ali i velika prilika da odigramo dobru utakmicu i da pokažemo da možemo igrati sa svima, kao što smo već pokazali od prvog kola u ovom prvenstvu. Drago mi je zbog prvijenca na Opus Areni, ali ne mogu biti sretan zbog rezultata. Šteta, jer zaista smo bili stabilni i čvrsti u obrani više od 90 posto utakmice. Nadam se da ćemo u nedjelju nastaviti s dobrom, čvrstom obranom, a naprijed ćemo stvoriti šanse kao što smo i u prethodnim susretima. Idemo odigrati 90 minuta i vidjeti gdje će nas to odvesti”, rekao je Mamić.

Za nedjeljni ogled s aktualnim prvakom neće biti potrebna dodatna motivacija.

“Igraju Ligu prvaka, dominantni su u našoj ligi, ne treba velika motivacija. Nadam se da će nas u nedjelju i meteorološke prilike poslužiti i da ćemo pred našim navijačima odigrati dobru utakmicu i izuči pozitivan rezultat”, zaključio je Mamić. (G)



Tagovi

Nikola ŠafarićLuka MamićNK VaraždinHrvatska nogometna ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti