Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

U Dinamu su podijeljeni oko prodaje Sučića, Como odustaje od posla!? Ali, pojačanja već kasne...

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 11.07.24. | 08:45

Prijelazni rok je glavna tema u Maksimiru, a Sergej Jakirović još ne zna s kojim će igračima raspolagati na početku sezone

Petar Sučić, kako sad stvari stoje, neće napustiti Dinamo! Barem neće u talijanski Como. Poslali su Talijani prvu ponudu u Maksimir, ona je iznosila 6+1 milijun eura, onda su je podebljali za još milijun i 20 posto budućeg transfera. Načelno, to bi bilo osam milijuna i još taj postotak, moglo bi se popesti preko 10... No, odluka Dinamova Izvršnog odbora bila je da se ta ponuda odbije, Comu je poručeno da je još pojača i približi se svoti od 10 milijuna eura, ne računajući taj budući postotak. Talijanima je, izgleda, to previše, nisu još poslali podebljane svote i sve je izglednije da od tog posla neće biti ništa, da će se Cesc Fabregas i društvo okrenuti novim opcijama.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo je slušati različite poglede na 'slučaj Sučić' u Dinamu, ali i oko njega. I u samom klubu su podijeljeni oko strategije s ovom ponudom, ne razmišljaju svi isto. Dok jedni zagovaraju tezu da je to odlična ponuda za igrača, koji je odigrao tek jednu sezonu i Dinamu i da ju je trebalo prihvatiti, drugi su skloniji mišljenju da je Sučić tek na početku svog puta u Dinamu, da će mu iduća sezona biti 'udarnička'. Trebao bi se dodatno ustaliti u momčadi, pred njim je siguran europska jesen i dokazivanje na toj pozornici. Ionako je već na pragu reprezentacije, a ako dođe na popis i debitira za Hrvatsku, tada bi cijena mogla dodatno rasti. S druge strane, treba imati u vidu da je nagli rast cijene do, ajmo reći, osam milijuna eura, vezan i za Sučićevu dob. Njemu je još uvijek 20 godina, u listopadu će napuniti 21, za godinu dana, dakle, imat će 22. Nogometno još uvijek mlad, ali na tržištu dobna granica pada, u očima kupaca sve je veća razlika između 20 i 22! I, koliko god nije lako doći do vrijednosti od osam milijuna eura, još je teže skočiti s osam na, recimo, 12. A kad se sjetimo da je lani Luka Ivanušec prodan za gotovo isti iznos, prodaja Sučića ne izgleda kao loš posao. Uostalom, često ga se uspoređuje s Brozovićem, posebno po količini trke i rada na terenu. Brozović je svojedobno otišao u Inter baš za osam milijuna eura. A iako je bio godinama jedan od ključnih igrača milanskog kluba i ponajboljih igrača na svojoj poziciji u Europi, iako se pričalo o velikim ponudama i transferima u klubove poput Barcelone, Reala, Arsenala... nikad nitko nije za Brozovića iskeširao 15 ili 20 milijuna eura. Što samo dokazuje koliko je teško postići tu cijenu, čak i iz Intera, kamo li iz Dinama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Petar Sučić je vrlo zahvalan igrač, pozitivac, odličan karakter, radilica na terenu, trkač kakav je Dinamu uvijek potreban. I oni u Dinamu, koji zagovaraju njegov ultimativni ostanak, postavljaju pitanje kako će ga Modri zamijeniti, koliko će nedostajati. Povijest je u Dinamu pokazala da se svakom igraču, kad-tad, pronašla zamjena, uvijek je netko iskočio ili se na tržištu našlo novo rješenje. Jer, ista su pitanja postavljanja kad su odlazili, primjerice, Badelj, Sammir, Olmo, Pjaca, Soudani, Oršić... Pa se i njima uvijek našao nasljednik. Svejedno, koliko god bilo različitih mišljenja pa i unutar samog kluba, van je izašlo ono zajedničko i konačno, ponuda za Petra Sučića je odbijena. I ako ne dođe nova, on će ostati u Dinamu. Argumenata za takvu odluku ima, kao što bi ih nesumnjivo bilo i da su ga odlučili prodati.

Međutim, ono što je počelo malo 'žuljati' jesu ulazni transferi. Dosad su stigli Marko Pjaca, stoper Raul Torrente, koji je još enigma te vratar Ivan Filipović, koji se u debiju protiv CSKA-a 1948 nije proslavio reakcijom u zadnjim minutama, kad je poklonio pogodak Bugarima. Još jedan stoper, dva desna krila, napadač i možda vezni igrač, želje su i potrebe trenera Sergeja Jakirovića i Dinama za uspješan start sezone. Ali, dojma smo da to sve ide nekako sporo. Dosta je već igrača prošlo kroz Dinamov radar, dosta je klubova dobilo i službene Dinamove ponude, no, vrlo često to negdje zapne. Torrente i Filipović došli su besplatno, odšteta je plaćena za Pjacu, ali nijedan drugi igrač, kojega treba platiti još nije došao u Maksimir. Informacije iz kluba, ali i s tržišta, govore da su te Dinamove ponude u startu vrlo niske, da rijetko prelaze 1,5 milijuna eura, često uz odgodu plaćanja prve rate do listopada, studenog... Sergej Jakirović tako u Austriji trenutno uigrava momčad, koja možda i neće igrati zajedno, jer na odlasku su Špikić i Brodić, još se ne zna što će biti s Petkovićem, ponudu PAOK-a ima Mišić, nikad se ne zna što će biti s Baturinom. U takvim okolnostima bilo bi poželjno što prije dovesti nove igrače, nešto se u prijelaznom roku mora i potrošiti. S jedne strane se očekuje 10 i više milijuna za Sučića, s druge je teško dati dva ili tri milijuna za novog igrača. Dinamo ima veliku priliku ući u Ligu prvaka, da bi to uspio mora se pojačati. Da bi se pojačao mora nekoga kupiti i za ozbiljniji novac, da bi to napravio mora nekoga i prodati. To je, jednostavno, proces koji tako funkcionira i nema te poslovne strategije, koja će ga radikalno promijeniti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoPetar SučićComoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti