Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Rapsodija u nastavku: Kulenovićev eurogol, odlični Rog i lepršavi klinci 'natrpali' Bugare!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.07.24. | 19:23

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici u Austriji uvjerljivo svladao sofijski CSKA 1948 (6-2)

Debi Lukasa Kačavende, Raula Torrentea i Ivana Filipovića te pobjeda (6-2) protiv bugarskog CSKA-a 1948 faktografski su prikaz prve Dinamove utakmice na pripremama u Austriji. No, iza toga se krije nekoliko dobrih vijesti, odličnih poteza, naravno, kako to uvijek i biva i detalja na kojima će trener Sergej Jakirović morati inzistirati da se više ne bi ponavljali.

Dinamov je trener dva poluvremena odigrao s dvije različite momčadi, pokazalo se da je pobjedu donijela ona druga, u kojoj je bilo manje prvotimaca. Ali, to je na pripremama često tako, upravo oni, koji rjeđe dobivaju priliku, više grizu, žele se nametnuti. Nije Jakirović koristio reprezentativce Petkovića, Pjacu, Hoxhu i Baturinu, nije bilo niti Nevistića i oporavljenika Perića. Svi ostali bili su u kadru, igrali su i igrači, koji bi idućih dana mogli biti transferirani poput Sučića, Špikića i Brodića. Grizao je od prve minute Kačavenda, vidjelo se da je željan igre, da se želi pokazati i ostati u Dinamu. Imao je pokušaj glavom, nekoliko prodora bez prave završnici i poneki propust u obrani, ne treba biti prestrog, ipak mu je ovo prva utakmica nakon godinu dana.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Raul Torrente odigrao je korektno poluvrijeme, bez neke veće pogreške, ali vidi se da je još oprezan, nije se previše usudio izlaziti s loptom, pokrenuti napad, iako se isto tako vidi da ima to u nogama. Momčad, koju su predvodili prekaljeni senatori Zagorac, Mišić, Ademi, Theophile, Ristovski... na odmor je odnijela 1-1 s time da su Bugari bili bliže vodstvu. Jedna greda, dvije odlične obrane Zagorca u situacijama 'jedan na jedan' spasili su Modre, koji ipak nisu izdržali i primili su gol. Nakon prekida se u gužvi najbolje snašao Ivanov. Ipak, potez prvog poluvremena bio je vodeći pogodak Sandra Kulenovića. Pogodio je iz slobodnjaka s gotovo 30 metara.

A rapsodija je uslijedila u nastavku. Dinamova delegacija, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom i predsjednikom Uprave Zvonimirom Manenicom, kao i nekoliko gledatelja, koji su se uspjeli nekako probiti do tribina ili gledati dvoboj kroz obližnju ogradu, mogli su uživati u prezentaciji Modrih. Marko Rog s kapetanskom trakom, nekoliko lepršavih, razigranih klinaca i puna mreža Bugara. Prvo je nakon kornera Roga i greške u suparničkoj obrani zabio Leon Jakirović. Potom je Horvat proigrao Roga, koji je pokazao da je klasa stalna, pogodio je s desetak metara. Odličan je bio Rog, pokazao da bi mogao biti Dinamovo pojačanje ovog ljeta, razigran je bio Sučić, a 'klinci' su ih u stopu pratili. Zadnji vezni Pavić ima sjajna rješenja, Horvat je prodoran po jednom, Mikić po drugom krilu, o Jakiroviću junioru već puno toga znamo.

Razigrali su se svi oni dodatno nakon trećeg gola, gospodarili travnjakom, prezentirali talent. Četvrti je bio autogol nakon ubačaja Mikića, peti je zabio baš Noa Mikić, šesti Horvat, nakon dodavanja Sučića, Imao je dvije-tri šanse Brodić, bilo je još prilika, moglo je biti i uvjerljivije. Ne treba, naravno, od ovoga raditi spektakl, puno je posla i utakmica do kraja priprema i početka sezone, međutim, Sergej Jakirović se sigurno ima za što uhvatiti. Dobar start i odlična predstava, pogotovo mladih igrača, ne može škoditi! Bugari su ublažili poraz nakon velike greške Filipovića koji debi neće pamtiti po dobrome. Loptu je u mrežu pospremio Piščević u samoj završnici utakmice.

Dinamo – CSKA 1948 6-2

Bad Radkersburg. Sudac: Aleksander Harkam. Gradski stadion. Bez gledatelja.

Dinamo: Prvo poluvrijeme: Zagorac – Ristovski, Theophile, Torrente, Ogiwara – Mišić, Ademi – Špikić, Vrbančić, Kačavenda – Kulenović. Drugo poluvrijeme: Filipović – Pierre-Gabriel, Bernauer, Jakirović, Perković – Sučić, Pavić – Mikić, Rog, Horvat – Brodić. Trener: Sergej Jakirović.

CSKA 1948: Božev – Furtado, Ivanov, Rapnouil, Vasilev – Daskalov, Umarbaev – Karagaren, Kirilov, T. Henrique – Ilievski. Još su igrali: Marinov, Nguinda, Iliev, Bidounga, Tsenov, Bojčev, Markov, Piščević, Manteca, P.Henrique, Bouzon, Serdjuk, Dimitrov, Tsanev. Trener: Valentin Iliev.

Strijelci: 1-0 – Kulenović (29.), 1-1 – Ivanov (39.), 2-1 – jakirović (51.), 3-1 – Rog (54., Horvat), 4-1 – Ivanov (72.-autogol), 5-1 – Mikić (77., Brodić), 6-1 – Horvat (80., Sučić), 6-2 Piščević (90.)

Žuti kartoni: Umarbaev.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK Dinamopripremne utakmiceLjetni prijelazni rok 2024.Sergej JakirovićSandro KulenovićMarko Rog

Ostale Vijesti