Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dinamo (zasad) odbija prodati Sučića. Špikić pred odlaskom, stoperska meta - Marokanac!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.07.24. | 15:00

Modri će u srijedu (17.30 sati, MaxSport 1) odigrati prvu pripremnu utakmicu, ali glavna je tema prijelazni rok

Nogometni treneri oduvijek zagovaraju tezu da na ljetne pripreme treba otići u planine. Na svježi zrak i višu nadmorsku visinu, da se 'napune pluća'. Dinamo je došao u bad Radkersburg, gdje su temperature gotovo iste kao u Zagrebu, gori zemlja, gori kamen. Ali, to je jedna od cijena činjenice da Modri ove godine počinju kasnije svoju sezonu, a da do zadnjeg trenutka nisu znali kad će početi pripreme, iščekujući ishod finala Lige prvaka. Svi imalo kvalitetni trening-kampovi u planinama već su bili zauzeti, od onoga što je još bilo u ponudi, Bad Radkersburg je bio najbolji. I, svi uvjeti, osim te vrućine, doista se čine idealnima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, to je sad ionako sporedna tema, glavni je fokus na teren, na momčad. Na one koji su tu, koji bi mogli doći ili otići. Dinamo danas (17.30 sati, MaxSport 1) igra prvu pripremnu utakmicu, suparnik je bugarski CSKA 1948, Sergej Jakirović poslat će na teren sve dostupne igrače, osim reprezentativaca. Trebao bi debitirati i Raul Torrente, priliku će dobiti i juniori. Ali, i ta je utakmica u sjeni svih onih priča, koje poslovično okupiraju ljeto i prijelazni rok. Tko će doći, tko će otići? Petar Sučić prvi je u redu, jer, ponuda talijanskog Coma je na stolu. Radi se o sedam milijuna eura fiksne odštete, još milijun bonusa i 20 posto idućeg transfera. Vrlo je lako moguće da ukupni transfer premaši 10 milijuna eura. Za igrača, koji je lani došao na mala vrata i u godinu dana napravio 'boom'. Cifra veća od one za koju je otišao Luka Ivanušec ili u njezinom rangu. Naravno da u Maksimiru nisu imuni na tu ponudu, ali zasad njihov odgovor nije pozitivan. Od Sučića se puno očekivalo u novoj sezoni, treba biti jedan od važnih igrača, možda postati i reprezentativac. Premda, nije sigurno da će cijena rasti, da će Sučić za godinu dana vrijediti više od 10 milijuna eura. Ipak, u Dinamu još nisu odlučili, pokušavaju odštetu barem dogurati bliže 'ceneru'. Jasno im je da Cesc Fabregas i Como neće još dugo čekati, prema sadašnjoj situaciji, Sučić je možda i bliži ostanku. Ali, sve se to brzo okrene, definitivnog odgovora još nema.

Zato bi Dinamov kamp u Austriji mogao prvi napustiti Dario Špikić. Ponuda iz MLS-a od 1,5 milijuna eura, koju je poslao Seattle Sounders, zadovoljava Modre. Ostalo je još riješiti neke detalje, usuglasiti do kraja stavove, Špikić je na izlaznim vratima. No, ponavljamo, sve se okrene brzo! A ode li on, ostat će Dinamo bez klasičnog desnog krila, odustao je Jakirović, kako doznajemo, od ideje da na toj strani igra Arbër Hoxha. Stoga, desno krilo je prioritet! Razgovori oko Marina Šotičeka, nakon fijaska prije nekoliko dana, još nisu obnovljeni, novosti oko Kolumbijca Juana Cordobe još uvijek nema. Možda će ipak trebati platiti više od tih 1,5 milijuna eura, koliko je Dinamo ponudio. No, iako je znano da Dinamo traži i stopera i veznjaka, možda i napadača, apsolutni je prioritet desno krilo! Odlazak Špikića, koji je izgledan, na toj bi poziciji ostavio potpunu rupu!

Inače, doznali smo i aktualnu Dinamovu metu na poziciji stopera. Radi se o Sammyju MMaeu (27), Marokancu, kojemu je upravo istekao ugovor u Ferencvarosu, za koji je igrao tri godine. Rođen je u Belgiji, igrao je u Standardu, St.Truidenu, nizozemskom Maastrichtu. Ima i 10 nastupa za Maroko, za koji je debitirao kod Vahida Halilhodžića. Došao bi kao slobodan igrač, Dinamo mu nije jedina opcija, ali je, navodno, zainteresiran za dolazak u Maksimir. Hoće li on biti 'taj' ili će Dinamo i dalje tražiti?



Tagovi

GNK DinamoComoPetar SučićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti