Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Belinho ostaje u Dinamu! A nekoliko igrača ide na posudbu u Kustošiju

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 08:10

Potpuni preokret u slučaju mladog Brazilca i Dinamova odnosa s menadžerom Andyjem Barom

Po svemu sudeći, 15-godišnji Belinho ostat će u Dinamu! Podsjetimo, prošloga su se tjedna uzburkale vode u Maksimiru, Belinho (odnosno njegov otac) i menadžer Andy Bara, koji ga je doveo iz Brazila i brine se o njemu, odbili su Dinamovu ponudu stipendijskog ugovora. Modri su, po načelu novih platnih razreda u Školi, ponudili 400 eura mjesečno, što je razljutilo Baru i Belinhovu obitelji te je menadžer, čiji odnos s Dinamom vuče 'repove' već neko vrijeme, najavio njegov odlazak iz Dinama u Kustošiju. Dinamu je, dakle, prijetio ostanak bez velikog talenta, koji se, doduše, tek mora dokazati u izazovima pred sobom. Jer, dolaze godine kad samo nogometno umijeće i baratanje loptom nisu jedine vještine potrebne za napredak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, prema infromacijama Germanijaka, Belinho bi ipak trebao ostati u Maksimiru! Sportski direktor Dinama Marko Marić i jedan od idejnih začetnika te ideje s malim ugovorima u Školi, prije nekoliko dana susreo se s Barom, s kojim je, inače, osobno, u prijateljskim odnosima. Nesporazumi i sukobi su izglađeni, premda, neki repovi i dalje postoje. Navodno, Dinamo je još dužan Bari novac iz nekih prethodnih poslova, radi se o ozbiljnoj, milijunskoj svoti, zbog koje je lani i 'pukao' taj sjajno uhodani poslovni odnos. No, bit će valjda i to riješeno, a sad su se i Bara i Dinamo okrenuli budućnosti. Vjerojatno se nešto pitalo i Belinhova oca, koji nije sklon odlasku iz Dinama u Kustošiju, Dinamo je ipak Dinamo, a do nekakvog se dogovora ipak došlo u tim razgovorima. Hoće li Dinamo Belinhu ipak ponuditi nešto više od tih 400 eura mjesečno, ili će barem plaćati smještaj njegovoj obitelji? Ili će samo dečko igrati u Dinamu, dok se ne otvori neka opcija iz inozemstva pa otići u transferu, kojim će se onda namiriti i klub i menadžer? To su neke od mogućnosti, u svakom slučaju, strasti su se smirile, Belinho ostaje u Maksimiru. Zasad.

A, ne samo to. Kustošija, odnosno Bara, tražili su i pomoć Dinama u igračkom kadru. Kustošija će sad igrati HNL pionira i kadeta, ima ambicije i u seniroskom nogometu pa bi nekoliko Dinamovih igrača moglo preseliti na posudbu u zapadni dio grada. Neki, navodno, i na dvojnu registraciju, koja bi im omogućavala da igraju i za Dinamo i za Kustošiju. Eto, od sukoba, koji je eskalirao na Josipu Brekalu, a potpuno se prije tjedan dana rasplamsao na Belinhu, Dinamo i Bara mogli bi opet uploviti u mirnije vode. Vidjet ćemo hoće li u tom odnosu biti nekog novog preokreta. Dodajmo i ono što smo već jučer otkrili, Dinamo želi dovesti slovenskog reprezentativca Timija Maxa Elšnika iz Olimpije, a njemu je zastupnik upravo Andy Bara.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoBelinhoAndy BaraLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti