Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Još se čeka Dinamov odgovor Comu, Špikić prema MLS-u! Želja su dva krila, a zašto ne Šunjić?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 14:20

Iz sata u sat smjenjuju se informacije u Maksimiru oko prijelaznog roka. Još je jedan igrač na odlasku

Como je, dakle, ponudio Dinamu osam milijuna eura za Petra Sučića. Navodno se radi o fiksnih sedam milijuna te milijunu bonusa, iako neki spominju da ponuda ide do 8.5 miljuna (6,5+2) uz postotak idućeg transfera. Mogao bi Dinamo dostići time i 10 milijuna eura, ako se sve ispuni, što je ipak neočekivana ponuda za igrača, koji iza sebe ima tek godinu dana u Dinamu. No, naravno, nije uvijek kod ponuda važan samo ukupan iznos, bitna je i dinamika plaćanja, šansa da se ti bonusi ispune, vrag, kažu, leži u detaljima i treba ih dobro pročiti. Zato do utorka poslijepodne Dinamo još nije prihvatio ponudu talijanskog kluba, razmišljaju u Maksimiru kako se uopće postaviti prema tom 'paketu'. Como neće dugo čekati, očekuje se, stoga, da se 'slučaj Sučić' što prije riješi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, osim Sučića još je jedan igrač na izlaznim vratima kluba. Dario Špikić ima ponudu iz MLS-a, 24sata su napisali da se radi o Seattleu (Sounders), ona iznosi oko 1,5 milijuna eura i mogla bi biti prihvaćena. Da se na tome radi potvrđuju šaputanja da bi Dinamo tijekom ljeta mogao i želio dovesti još dva krilna napadača. Jedan je Kolumbijac Juan Cordoba, za njega je Dinamo poslao već neki dan ponudu od 1,5 milijuna eura, pregovori su u tijeku. Drugi je Marin Šotiček, koji je odbio prvotnu Dinamovu ponudu ugovora, ali sve se još uvijek nadaju da Šotiček nije izgubljen i da bi na kraju mogao osvanuti u Maksimiru. Za to vrijeme u eteru se pojavilo novo ime, Kazahstanac Maksim Samorodov (22), ako su točne infromacije iz kazahstanskih medija, ozbiljno je u Dinamovu fokusu. Njegov klub Aktobe traži oko dva milijuna eura, vidjet ćemo je li to za Dinamo previše ili će Modri krenuti u taj posao. Prednost je što mu ugovor istječe 31.prosinca pa njegov klub nema puno manevarskog prostora za pregovore.

A poznato je da Dinamo traži i veznjaka. Čak i da nije došlo do mogućeg transfera Petra Sučića, Dinamo bi zatvarao tu poziciju, a sad, kad je taj transfer izgledan, potreba za veznjakom, 'šesticom' je još veća. Znamo da su u igri (bili) Slovenci, Gnezda-Čerin i Elšnik, no, jedno ime ipak najviše intrigira. Ivan Šunjić, bivši igrač Modrih i dalje je bez kluba, ima 28 godina i iza sebe pet sezone Championshipa, sigurno je opcija koju treba razmotriti. Možda u Maksimiru i jesu, sigurno jest bio na nekoj listi, možda je on odbio ponudu, kao lani, kad je imao neke izdašne ponude, ali je ostao u Birminghamu. Sad je, dakle, slobodan igrač, ima doduše nekih upita iz drugih klubova u Championshipu. Po nama, bio bi Šunjić najlogičnija opcija od svih koje se spominju, no zasad u toj priči nema ničega konkretnog.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoComoPetar SučićDario ŠpikićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti