Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Rog: “Bila mi je čast nositi traku! A ja samo želim biti zdrav, imam veliki motiv!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.07.24. | 21:35

Marko Rog protiv CSKA-a 1948 prvi put je bio kapetan Dinama, makar i poluvrijeme u prijateljskoj utakmici

Lijepo je vidjeti mlade Dinamove snage kako jurišaju i najavljuju lijepu budućnost. Iako se ne treba zalijetati s prognozama, ipak je to bila prijateljska utakmica. Dinamo jest slavio 6-2 protiv CSKA-a 1948, ali dug je put stvaranja momčadi i ovakvih pobjeda u pravim, natjecateljskim dvobojima. No, ovakva utakmica može biti lakmus za Marka Roga. Za njega se zna što može kad je zdrav, on to ne mora dokazivati, pitanje je uvijek samo koliko je spreman i zdrav.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A protiv CSKA-a je izgledao odlično, bio je ponajbolji Dinamov igrač u nastavku utakmice, što je dobra najava. Nosio je i traku oko ruke, prvi put u karijeri, nikad nije bio Dinamov kapetan ni u pripremnim susretima.

"Velika mi je čast nositi traku kluba koji volim odmalena. Zahvaljujem suigračima na svemu što radimo na pripremama, nagradilo nas je golovima u drugom poluvremenu. Pohvalio bih sve mlade igrače, jer se pokazalo da se na njih može ozbiljno računati, možda već i sad.", kazao je Rog i još koju rečenicu posvetio 'klincima'.

"Dinamo je uvijek krasila proizvodnja puno talentiranih igrača, ovo je pokazatelj da se ne moramo brinuti za budućnost. Lijepo mi ih je sve vidjeti oko mene, odmah se i ja osjećam mlađi."

Stigao je i njegov veliki prijatelj Marko Pjaca, zadnji su put igrali zajedno prije osam godina. Možda će ponovno u subotu protiv Besiktasa.

"Znamo o kakvom se igraču i posebno čovjeku radi. On je moj veliki prijatelj, veselim se da ću opet igrati s njim i pomoći će Dinamu da ostvari sve ciljeve ove sezone."

Kako se Rog inače osjeća, na treninzima radi jako dobro?

"Osjećam se odlično. Prije svega želim biti zdrav, znamo kroz što sam sve prošao. To mi je još jedan veći motiv da pokažem da se i dalje može igrati nogomet na ozbiljnoj razini. Radim na sebi, stalo mi je da budem dobar i pomognem klubu."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Ostale Vijesti