Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Torrente za Germanijak: “Volio bih biti poput Olma! Večeras Španjolska osvaja Euro“

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 14.07.24. | 08:00

Dinamovo ljetno pojačanje o prvim dojmovima u Zagrebu, hrvatskom nogometu, Euru, šalama na svoj račun zbog popularnog španjolskog filma

Raul Torrente tek je desetak dana s Dinamom i već izgleda kao da se dobro uklopio. Doduše, nije s njim lako pričati, jer govori samo španjolski, a malo je onih u Dinamu, koji znaju taj jezik. No, uvijek se nađe neka dobra prevoditeljska duša, ovom prilikom taj je posao odradio - Kevin Theophile-Catherine. On i njegova obitelj, osim u Zagrebu, često borave u Barceloni, Kevin voli Španjolsku i, doista, jako dobro govori jezik. Ne treba ni spominjati da je upravo on najbolje 'kliknuo' s Torrenteom, uostalom, mogli bi baš oni biti glavni stoperski tandem ove sezone. Jasno, ako se Španjolac pokaže pojačanjem, još ga je teško ocjenjivati, odigrao je tek 45 minuta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Prvi dojmovi? Osjećam da sam se odlično uklopio u novu sredinu. Igrači, stručni stožer i svi ljudi u klubu su me sjajno prihvatili, osjećam se odlično u Dinamu" rekao nam je Raul Torrente na početku razgovora. Došao je, možemo reći, šest mjeseci kasnije no što je trebao, naime, Dinamo ga je želio još zimus, ali tada se nije sve poklopilo.

"Jednostavno, bio sam igrač pod ugovorom s Granadom i klub me nije pustio u Dinamo. No, sad sam došao."

Nismo dugo čekali da prebacimo temu na najpopznatijeg Dinamova Španjolca, ljubimca navijača, Danija Olma. Torrente je spreman dočekao to pitanje.

"Ne, nisam se čuo s Danijem prije dolaska, jer, sve se odigralo dosta brzo. Ali, ja sam i prije dolaska u Dinamo znao dosta o ovom klubu, a ja se iskreno da ću poput Olma, ili barem približno, ostaviti dubok trag u Dinamu."

Olmo je iz Dinama stigao i do španjolske reprezentacije. Je li to tada bilo iznenađenje u njihovoj domovini?

"Hrvatska liga je dobra, kompetitivna, a Dinamo je velik klub i to u španjolskoj svi znaju. Nikoga u Španjolskoj nije iznenadilo što je Olmo iz hrvatske lige stigao do španjolske reprezentacije, većinom su komentari na to bili pozitivni, jer, Dinamo je stvarno poznat klub i kod nas."

Visok je i pokretan, tehnički se čini dobar. Oduvijek je igrao središnjeg braniča, nije od onih, koje su treneri rotirali po pozicijama.

"Joško Gvardiol je moj omiljeni hrvatski igrač! Oduševio me na utakmicama Real Madrida i Manchester Cityja, stvarno je čudesan. Modrić ili Rakitić? Navijam za Real Madrid pa mi je ipak draži Modrić."

U nedjelju je na rasporedu finale Eura. Njegova Španjolska igra protiv Engleske, naravno, Raul ne sumnja u konačan ishod.

"To je finale Eura i sigurno nas čeka zahtjevna i neizvjesna utakmica. No, vjerujem da će Španjolska pobijediti, igrali smo na ovom turniru najboolji nogomet, pokazali najviše i očekujem da večeras postanemo prvaci."

Inače, Torrente ima jedan nastup za U21 reprezentaciju svoje zemlje, ušao je s klupe u pobjedi nad Litvom (8-0). Izbornik je tada bio Luis de la Fuente.

"On nema istu nogometu filozofiju od svojih prethodnika, danas španjolska igra drugačije. I sad se želi posjed, ali igra se puno okomitije, ide se direktno na gol, u svakom napadu. Imamo takve, brze igrače da možemo gajiti taj nogometni stil. Ipak, za mene su najvažniji igrače te reprezentacije Carvajal i Rodri."

Što se na Euru, po njegovu mišljenju, dogodilo s Hrvatskom?

"Imali ste odlične igrače i momčad, ali i teške utakmice, dogodilo se da niste prošli skupinu. Što je nedostajalo? Ha, znate kako je, kad se izgubi uvijek se priča da nešto nedostaje, da te pobijedili, pričali biste da je sve u redu."

Tko ga je dosad najviše fascinirao u Dinamu?

"Kevin! Haha, ne zato što je tu kraj mene. On je fizički moćan stoper, čvrst, fascinirao me kako radi na treninzima. Dakle, Kevin, haha!"

Čuli smo da je odmah odlučio učiti hrvatski jezik. Zna li već neke riječi?

"Zasad ništa posebno. Samo ono leđa, sam, brate..."

Bio je teško ozlijeđen, prolazio kroz teško razdoblje u kojemu je nogometno nazadovao. U kakvom je sad stanju, kako se osjeća?

"Ozljeda koljena bila je neugodna, ali bila i davno. Sad je to već daleka prošlost. Već dvije godine sam potpuno zdrav, nemam nikakvih problema s koljenom i osjećam se odlično."

U Hrvatskoj je jako popularan španjolski film o inspektoru Torrenteu, je li ga on gledao?

"Haha, naravno da znam za taj film, da sam ga gledao, znali su me već zbog toga zezati, šaliti se na moj račun."

Možda u Dinamu dobije nadimak 'Inspektor'?

"Možda, nije nemoguće!"









image


Tagovi

GNK DinamoRaul Torrentepripremešpanjolska nogometna reprezentacijaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti