Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dinamo očekuje novu ponudu Coma, PAOK odustaje od Mišića!? Rukavina opet u grupi TNT

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.07.24. | 09:30

Malo zatišje oko odlazaka iz Dinama, svi ključni igrači zasad ostaju u Maksimiru. Ali, mnogi se pitaju može li Dinamo izdržati da ne proda Martina Baturinu

U Dinamu čekaju dolazak Samyja Mmaeea, marokanskog stopera iz Ferencvarosa, koji je dosad već oduševio sve u Dinamu. Svi, koji su ga gledali i pratili, raspitivali se o njemu, tvrde da se radi o sjajnom igraču i 'bingu' ovog prijelaznog roka. Da bi trebao biti veliko pojačanje. Naravno, za konačne zaključke trebat će nešto i odigrati, uvijek postoji pitanje prilagodbe, forme... Uglavnom, svi su znatiželjni kako će se Mmaee, koji bi idući tjedan trebao biti na liječničkom pregledu u Maksimiru, uklopiti u momčad. S obzirom da su u svlačionici Kevin Theophile, Maxime Bernauer i Ronaël Pierre-Gabriel, jezična barijera neće postojati, a to je već važan prvi korak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Čeka se, pisali smo jučer, nastavak pregovora oko dolaska Juana Cordobe, desnog krila iz Kolumbije, Dinamo, navodno, na tom frontu dobro stoji i ima izglede dovesti mladog, 21-godišnjeg Kolumbijca. Nešto dalje od Dinama u ovom je trenutku slovenski veznjak Timi Max Elšnik, koji je trenutno na čekanju, jer Dinamo još nije prodao nijednog svog veznjaka, osim Bulata, koji je otišao na posudbu u Standard. Lukas Kačavenda, pak, nameće se na pripremama kao moguća akvizicija i igrač, koji bi mogao već najesen participirati u momčadi, oporavit će se Luka Stojković, pažnju na sebe skrenuo je mladi Branko Pavić, tu je, naravno, Luka Vrbančić, koji očekuje veću minutažu. Jasno, uza sve one 'stadosjedioce', Arijana Ademija, Josipa Mišića, Martina Baturinu i Petra Sučića. Puno se priča u zadnje vrijeme o tome može li se Dinamo financijski iznijeti godinu i dosegnuti budžet od oko 50 milijuna eura, ako ne proda Baturinu? Čak i da uđe u Ligu prvaka. U Maksimiru su svjesni da će im trebati još neko vrijeme za stabilizaciju 'blagajne' i da bi ponuda za Baturinu vjerojatno bila prihvaćena. Naravno, bude li visoka, u granici očekivanja, između 15 i 20 milijuna eura. No, takva zasad nije došla u klub.

Za to vrijeme odbijena je ponuda Coma za Petra Sučića. Ona zadnja iznosila je 7+1 milijun eura, uz 10 posto (a ne 20 kako se nagađalo) idućeg transfera. Pisali smo o tome kako u Maksimiru ne gledaju svi isto na njegov slučaj, neki su skloniji prodaji od drugih, no zasad je zajednički stav da je ta ponuda preniska da bi Sučić otišao iz Dinama. Pogotovo, jer na ovim pripremama briljira, ne samo fizičkom spremom i trkom već i nogometnim umijećem. Sam Sučić, navodno, nije nesklon odlasku u Como, Serie A svima je dobar magnet, no, daleko od toga da radi ikakav problem i pritišće klub da ga pusti. Raspoložen je, nasmijan, uvijek spreman za šalu, Dinamo je u Sučiću uistinu dobio 'asa iz rukava'. No, prema neslužbenim informacijama iz razgovora s ljudima u klubu, stekli smo dojam da u Maksimiru još uvijek očekuju da će se Como javiti i pojačati ponudu. O kojoj će se ponovno raspravljati i 'glasovati', stoga, pričekajmo još malo oko konačnog zaključka da Sučić definitivno ostaje u Dinamu.

A zadnjih dana ozbiljno se šuška i o povratku Josipa Mišića u solunski PAOK. On je tamo ljubimac navijača, ostao je svima u dobrom sjećanju, Grci su (bili) spremni platiti Dinamu tri milijuna eura, nudili su i Mišiću, navodno, oko milijun eura po sezoni. Po nekim informacijama čak i malo više. Pričalo se po klubu da bi Mišić mogao otići, da taj transfer uopće nije daleko od realizacije. Međutim, nove vijesti iz Grčke, iz tamošnjih medija, govore da je PAOK presjekao i odustao od Mišića, odnosno, da se na taj potez odlučio Ivan Savvidis, gazda kluba. Razlog? Savvidis je, kaži napisi iz Grčke, još uvijek ljutit na Mišića zbog nekih izjava pri odlasku iz PAOK-a, kad je kazao da klub prema njemu nije bio korektan kad je bolovao od teške bolesti. Savvidis je tvrdoglav tip i ne zaboravlja tako lako, bez obzira što Mišića jako žele i trener Razvan Lucescu, navijači i svi u PAOK-u, jer je ostavio tamo jako dubok trag, igrački i ljudski. Vidjet ćemo hoće li u tom slučaju biti nekih promjena.

Dok se momčad priprema u Austriji, u Zagrebu odvojeno treniraju igrači, na koje u Dinamu ne računaju. U toj je grupi bio i Petar Bočkaj, koji se ozlijedio na treningu pa mu je propao transfer u turski Gaziantep, a među ostalima tamo su i dalje Mahir Emreli, Daniel Štefulj, Marko Brkljača, Deni Jurić i Gabriel Rukavina. Emreli, navodno, ima ponudu iz Alžira(!), ali još se nada povratku u Qarabaq, ostali su i dalje bez jasne pesrpektive. Pritom najviše čudi slučaj Gabriela Rukavine. Gotovo u svakom prijelaznom roku ista priča, ista neizvjesnost. Nije otišao s prvom momčadi u Bad Radkersburg, jer je bio pred odlaskom u Rijeku, dolazak na Rujevicu bio je, praktički, gotova stvar. No, opet se nešto zakompliciralo, opet se sve do odužilo i još se uvijek ne zna gdje će Rukavina. Dotad je dio Dinamove grupe TNT (trenira, ne igra, trenira), gubi dan za danom ozbiljnih priprema. A ove bi mu mogle biti najvažnije dosad u karijeri.



Tagovi

GNK DinamoJosip MišićPetar SučićpripremeLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti