Germania
Germania

Ten Hag se na 'posuđenom vremenu' nada čudu koje se vjerojatno neće dogoditi

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 08:03

Tu je i motiv Građana koji su pokazali da su i dalje jednako gladni trofeja i pobjeda nakon prošlosezonske trostruke krune. Istini za volju, Građani bi se sada radije pripremali za finale Lige prvaka, ali domaća 'dupleta' je sigurno nešto što bi im ispralo gorak okus u ustima

Podrugljivi internetski šaljivdžije su jedva dočekali prvi poraz Bayer Leverkusena, pa su nakon Europske lige požurili izvjesiti sličicu u kojoj su Xabija Alonsa usporedili s dva trenera: do Europske lige strateg Bayera je bio Pep Guardiola, dok je u polufinalu bio – Erik ten Hag.

Iako je sasvim jasno da Alonso zaslužuje samo i isključivo divljenje nakon fenomenalne sezone, cinični komentar je više sprdnja na račun Ten Haga. Nizozemac je već dozlogrdio svakom navijaču Uniteda, više nema ni podršku svlačionice, a sinoć je Guardian izašao s pričom kako će se vrhuška kluba zahvaliti Nizozemcu na njegovim uslugama bez obzira kako završilo finale FA Cupa koji United danas od 16 sati igra upravo protiv Guardiole i njegovog Cityja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zašto je Ten Hag postao omražen svima u crvenom dijelu Manchestera, ne treba nadugo i naširoko raščlanjivati – osim što veći dio sezone kuka o ozljedama igrača, dok mu istovremeno momčad igra očajno, ustrašeno i bezidejno, u posljednje vrijeme se zapleo i u nešto što posebno iritira navijače i javnost: iščašenje istine.

Tako je, primjerice, nakon poraza od Arsenala u pozitivnom tonu pričao kako je njegova momčad držala ponajbolju englesku momčad na konopcima u času kada mu je pola rostera u ambulanti. Takvo perfidno podvaljivanje mu navijačka baza Uniteda neće nikada progutati, jer istina je da je United zabilježio rekordno lošu, mizernu sezonu u kojoj je potpisao 14 poraza, inkasirao 58 (!) pogodaka ili jedan više nego što je zabio, a Premier ligu je okončao na osmom mjestu.

Ne treba niti pretjerano ulaziti u to da je cijena najboljih igrača srozana, da je od Casemira – gurajući ga na stopera, napravio internetski meme po uzoru na Harryja Maguirea, a sve to ne bi ispravila niti pobjeda nad Građanima. Koja je ionako na dugom štapu. Na posuđenom vremenu, neizgledno je da će na koncu Ten Hag i United s terena izaći kao pobjednici.

REUTERS/Carl RecineREUTERS/Carl Recine

Jer s druge strane travnjaka Wembleya stajat će njihova najveća noćna mora, momčad koja u Premierligi ne zna za poraz u posljednja 24 tjedna, a koja je od 6. prosinca i 1-0 poraza od Aston Ville poražena jedino od madridskog Reala u četvrtfinalu Lige prvaka i to tek nakon – raspucavanja.

Dakle, u 35 utakmice, dobro podmazani stroj Pepa Guardiole je zabilježio jedan poraz, pet remija i, 29 (!) pobjeda.

Ako to već samo po sebi nije dovoljno zastrašujuće za navijače Uniteda, onda se valja prisjetiti i njihovog posljednjeg međusobnog okršaja. Utakmica je odigrana početkom ožujka na Etihadu, a United je tek pukom srećom izgubio samo 1-3, iako je trebalo to biti i osjetno više. Povrh toga, Vragovi su u toj utakmici djelovali kao uplašeni vražićci, s jednim jasnim ciljem – grčevito braniti svoja vrata. Da nije bilo majstorije Marcusa Rashforda koji je na individualnu kvalitetu zabio pogodak, dojam je bio da United ne bi zabio pogoda da se utakmica igrala još dva dana...

Tu je i motiv Građana koji su pokazali da su i dalje jednako gladni trofeja i pobjeda nakon prošlosezonske trostruke krune. Istini za volju, Građani bi se sada radije pripremali za finale Lige prvaka, ali domaća 'dupleta' je sigurno nešto što bi im ispralo gorak okus u ustima.

Izvojevali su pobjedu u napetoj premierligaškoj utrci, prošli ciljnom ravninom prije Arsenala i sada žele okončati sezonu još jednim trofejem. I ako je vjerovati najavama – s hrvatskim dvojcem Joškom Gvardiolom i Mateom Kovačićem u početnoj postavi.

Gvardiolu neki već sad stavljaju uz bok Alexa Fergusona, a Španjolac bi sigurno volio priložiti još pokoji argument svom 'slučaju'. FA Cup nije Liga prvaka, ali trofej je i dalje – trofej.

Reuters/Lee SmithReuters/Lee Smith

Očekivane postave

Man. City (4-2-3-1): Ortega - Walker, Akanji, Dias, Gvardiol - Rodri, Kovačić - Bernardo, De Bruyne, Foden – Haaland.

Man. United (4-2-3-1): Onana - Wan-Bissaka, Casemiro, Martinez, Dalot - Mainoo, Amrabat - Diallo, Fernandes, Garnacho – Højlund.



Tagovi

FA CupManchester CityManchester United

Ostale Vijesti