Reuters
Reuters

Guardiola nakon šeste titule: „Bliži sam odlasku nego ostanku. Vidjet ćemo iduće sezone“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 22:24

Katalonski strateg stigao je do 12. tituče u povijesti i šeste na klupi Manchester Cityja.

Manchester City je prvi engleski klub koji je prvakom države postao četiri puta u nizu. Građanima je ovo šesta titula u zadnjih sedam godina, a sve ih je potpisao Pep Guardiola kojem ugovor s Manchester Cityjem traje još jednu sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Realnost je takva da sam bliži odlasku nego ostanku. Razgovarali smo s klubom i sada osjećam da bih ostao. Bit ću u klubu sljedeće sezone. No, tijekom te sezone ćemo razgovarati, vidjet ćemo,” zagonetan je bio Guardiola.

"Prošle sezone nakon osvajanja Lige prvaka rekao sam, to je to. Više nema dalje. No, shvatio sam tada da nitko nije osvojio četiri naslova prvaka Engleske u nizu. Rekao sam, idemo to biti mi. Sada više ne znam što bi me dodatno motiviralo. Sve smo osvojili".

Građane ipak očekuje finale FA kupa protiv Manchester Uniteda, 25. svibnja.

"Rekao sam dečkima da se odmore dva do tri dana i pripreme za finale. Idemo sada postati prva momčad koja je obranila prvenstvo i FA kup".

Na kraju ove sezone jedna eura Premier lige je završila, odlaskom Jurgena Kloppa iz Liverpoola. Legendarni Nijemac danas je odradio svoju posljednju utakmicu na Anfieldu, ali i kao trener Liverpoola koji je s 2-0 svladao Wolverhamton i tako okočnao sezonu s jednim trofejem (Liga kup).



Tagovi

Pep GuardiolaManchester CityPremier liga

Ostale Vijesti