Antonio Bronić/REUTERS
Antonio Bronić/REUTERS

Sopić je prošle sezone bio koban za Hajduk, a Gattuso zna kako je gubiti i slaviti na Rujevici

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 08:01

Tri uzastopne pobjede ima Rijeka nad splitskim klubom u prošloj sezoni, a Jadranski derbi u nedjelju odlučuje o prvom mjestu

Hajduk se počeo pripremati za Jadranski derbi ove nedjelje na Rujevici (20 sati, MAXSport1) gdje ga čeka Rijeka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Obje momčadi imaju po 17 bodova iz sedam kola, Dinamu, koji je u svojim problemima, pobjegli su četiri boda, a baš bi sastavu iz Maksimira pod pretpostavkom da nađe novog trenera, odgovarao remi u Rijeci.

Zanimljiv je podatak da je posljednja tri susreta prošle sezone dobila Rijeka sa Željkom Sopićem na klupi. Istina, asistirao mu je današnji trener Radomir Đalović koji je ostao vjeran klubu s Rujevice kada je u Dinamo otišao Sergej Jakirović.

Od prošle sezone se puno toga promijenilo, pa tako i Hajduk vodi Gennaro Gattuso koji je nakon ispadanja iz Europe, stabilizirao momčad i ne zna još za poraz.

Isto je što se tiče Europe i s Rijekom, njima je također rana eliminacija pomogla da su trenutno na prvom mjestu s Hajdukom. Primili su samo jedan pogodak, djeluju čvrsto, ali i Hajduk ima svojih aduta, prije svega u Marku Livaji koji je raspoložen ove sezone, ima šest golova i pet asistencija u prvenstvu, srušio je Dinamo na Maksimiru, a sada ga očekuje još teža zadaća obzirom na njegovu 'povijest' s Rujevicom gdje ga, blago rečeno, ne vole.

Kada gledamo prošlo prvenstvo, ono je za Splićane protiv Riječana dobro počelo, jer je Ivan Leko na klupi dobio Jakirovića, ali je izgubio na Rujevici od Sopića koji je potpisao i dva trijumfa nad Mislavom Karoglanom. No, Dinamo je kada je trebalo, dobio u Splitu i na Rujevici te u konačnici postao prvak, u utrci koja se jedno vrijeme vodila između tri kluba.

Sada je slično, opet Dinamo kaska, premda je rana faza prvenstva, a jedni i drugi Bijeli sanjaju da mogu pokvariti planove kluba iz Maksimirske 128.

Može li Gattuso sada kada nema Sopića, konačno prekinuti niz Rijeke, nešto će se pitati i momčad koju vodi Đalović, ali sigurno je da nas očekuje zanimljiva utakmica.

A Gattuso je već gubio na Rujevici i to 2017. godine kada je vodio Milan te upisao poraz u posljednjem kolu u skupini Europske lige 2-0. Trener Rijeke je bio Matjaž Kek koji je tada dominirao i protiv Hajduka.

Zanimljivo je da je tada za Rijeku igrao Josip Elez, sada stoper Hajduka koji je trenutno u statusu pričuve, ulazi kada nema nekog od standardnih braniča.

Ali je i pobjeđivao u istom natjecanju s Napolijem 2020. godine kada je slavio 2-1 protiv Simona Rožmana koji je tada vodio Rijeku.

No, ovo je sad nova utakmica, drugi su akteri na drugim stranama.




 


Tagovi

HNK RijekaHajdukJadranski derbiGennaro GattusoŽeljko SopićIvan LekoSergej JakirovićMarko LivajaMislav KaroglanRadomir ĐalovićMatjaž KekSimon RožmanMilanNapoliEuropska ligaJosip ElezHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti